Два самолета с хуманитарна помощ от Обединените арабски емирства (ОАЕ)

...
Два самолета с хуманитарна помощ от Обединените арабски емирства (ОАЕ)
Коментари Харесай

ОАЕ и Индия изпратиха 18 тона хуманитарна помощ в Сирия

Два самолета с филантропична помощ от Обединените арабски емирства (ОАЕ) кацнаха през днешния ден на интернационалното летище в сирийската столица Дамаск, съобщи ТАСС, като се базира на обединеното оперативно командване на министерството на защитата на ОАЕ.

С двата самолета в Сирия са доставени „ 12 тона филантропична помощ, в това число палатки, в които могат да се подслонят 216 души ", се споделя в изказване на командването.

Освен това в Сирия тази заран кацна аероплан от Индия с 6 тона медицински материали и лекарствени препарати, съобщи сирийската новинарска организация САНА.

Унищожителните трусове, които засегнаха Югоизточна Турция и Северна Сирия, лишиха живота на над 8700 души в двете страни. В Сирия най-сериозно пострадаха провинциите Алепо, Латакия, Тартус и Хама.

Афганистан ще изпрати към 165 000 $ помощ на Турция и Сирия, с цел да подкрепи реакцията на опустошителното земетресение с магнитуд 7,8, което се случи тази седмица, съобщи CNBC, цитирайки изказване на външното министерство администрацията на талибаните.

„ Ислямското емирство на Афганистан афишира пакет от помощи в размер на 111 024 щатски $ и 55 512 щатски $ надлежно за Турция и Сирия въз основа на споделената човещина и ислямското приятелство ", се споделя в изказването на Министерството на външните работи.

Афганистан е в плен на тежка икономическа и филантропична рецесия и самичък по себе си е място на една от най-големите стратегии за филантропична помощ на Организация на обединените нации. БГНЕС напомня, че талибаните поеха властта през 2021 година, когато задграничните сили се изтеглиха. Действието провокира налагането на наказания върху банковия бранш, и нито една столица не е признала публично държавното управление му

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР