Два са потвърдените случаи на морбили у нас. Става дума

...
Два са потвърдените случаи на морбили у нас. Става дума
Коментари Харесай

Два са потвърдените случаи на морбили у нас, пациентите не са имунизирани

Два са доказаните случаи на морбили у нас. Става дума за 37-годишна жена и 3-годишно дете. 
 Диагностицираха жена с морбили в София
И двамата пациенти не са ваксинирани, заяви пред bTV шефът на детското поделение на инфекциозната болница в София доктор Атанас Мангъров. 

„ Заболяването е вирусна зараза, тип шарка, мощно заразно, което се предава по въздуха посредством аерозоли, продължава към седмица – 10 дни, като протича с температура, общо неразположение, характерен обрив, който се популяризира от горната страна надолу, мощно зачервени очи, течащ нос. Особеното е, че това е заболяване, което визира имунната система и в някои случаи може да докара до тежки затруднения от страна на дихателната или на нервната система. Смъртността е 1 на 1000, т.е. на 1000 болни от морбили средностатистически един умира ”, посочи Мангъров.

Той изясни, че в някои случаи може да се получи късно засягане на мозъка - след 15 - 20 години.

По думите му дамата с морбили има и дете, което не е ваксинирано, като на въпроса за какво, тя дала отговор, че по този начин е решила. 

На въпрос за причините на хората, които не си имунизират децата поради разнообразни случаи на болни след имунизации деца доктор Мангъров отговори, че най-често, когато тези случаи се разнищят, се оказва, че нямат общо с имунизациите.

„ Най-често проблемите са или при раждането, получило кръвоизлив или се задушило бебето, или нещо вродено, генетично заболяване, т.е. тези случаи нямат връзка с имунизациите ”, разяснява той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР