Два са компонентите на изпита по химия, като компонент 1

...
Два са компонентите на изпита по химия, като компонент 1
Коментари Харесай

Изпит по химия за кандидат-студенти в Софийския университет frognews.bg

Два са съставените елементи на изпита по химия, като съставен елемент 1 е от две елементи. Първата част включва 20 тестови въпроса с избирателен отговор (един от пет); втората част включва четири логичен задания (две по неорганична химия и две по органична химия).

 

Тестовете и логическите задания са върху образователното наличие от общообразователната и профилирана подготовка по химия.

 

Обемът на дилемите е съгласуван с времетраенето на изпита. Максималният брой точки от втората част на изпита е 80. Според сложността, вярното решение на всяка задача носи от 15 до 25 точки.

 

На всеки кандидат-студент по време на изпита се дават помощни материали (периодична таблица, таблица за разтворимост, ред на относителна интензивност и ред на електроотрицателност).

Компонент 2 включва отговаряне на четири отворени въпросa от образователния материал, изучаван в наложителната и профилиращата подготовка по " Химия и запазване на околната среда " за 8-12-и  клас.

 

Този съставен елемент е единствено за кандидат-студенти, които имат предпочитание да аплайват за специалността " Медицина ".  До присъединяване в балообразуването и класирането за специалността " Медицина " се позволяват единствено кандидат-студентите, получили резултат " Да " на този съставен елемент.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР