„Два са главните проблеми пред лечебните заведения – високата инфлация

...
„Два са главните проблеми пред лечебните заведения – високата инфлация
Коментари Харесай

Адв. Димитрова: Необходимо е реалистично остойностяване, което да ни каже кое колко струва

„ Два са основните проблеми пред лечебните заведения – високата инфлация и мотивацията на личния състав. Необходимо е реалистично остойностяване, което да ни каже кое какъв брой коства “. Това сподели ръководителят на Българската болнична асоциация (ББА) адв. Свилена Димитрова пред БНР във връзка резултатите от полемиката „ Болнична помощ след COVID-19 – късмет за трансформация” на ББА и Investor Media Group, която се организира предходната седмица.

„ Ще въведем публично предложение в институциите, с цел да разберем какво се крие зад болничните услуги, с цел да знаем какво целим. Болниците, имайки стеснен бюджет, не могат да разпрострат действителните си благоприятни условия, а се простират съгласно това, което Касата им заплаща “, сподели тя.

По думите на ръководителя на ББА решенията би трябвало да бъдат взети един до друг с страната.

Адв. Димитрова акцентира, че болничните мениджъри се водят от желанието да има по-добро опазване на здравето, което включва добър синхрон с доболничната помощ, профилактика, оптимизация на болничния престой, система за гарантиране на продължителното лекуване.

По отношение на дефицита на фрагменти адв. Димитрова съобщи, че преди проблемите с финансирането, водещи проблеми са опциите за персонално развиване и опциите на средата, в която живеят.

По думите на адв. Димитрова изводът от полемиката е, че без лечебните заведения промени в бранша са немислими. „ Лечебните заведения се усилват, тъй като има търсене, само че това не е решението. Трябва да погледнем към профилактиката и повишението на здравната просвета на популацията “, добави тя.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР