Два ромски клана-Годовите и Самуиловите, воюват в Розино вече цяла

...
Два ромски клана-Годовите и Самуиловите, воюват в Розино вече цяла
Коментари Харесай

Ексклузивно в БЛИЦ! Бесни роми се трепят в карловското село Розино, в което убиха Рогача

Два ромски клана-Годовите и Самуиловите, водят война в Розино към този момент цяла седмица. Преди няколко дни хора от двете семейства се сбили, употребявали юмруци, камъни и сопи. Имало е кървища, псувни и закани за ликвидиране. Никой не е бил в положение да укроти разбеснелите се мъже, до момента в който за следващ път не се намесили служителите на реда. При кървавия екшън единият от бабаитите-Ангел М. на 35 години, е бил откаран в болница с извадено око, описаха за БЛИЦ локални хора. От полицията потвърдиха за гюрултията и споделиха, че е имало хора, прибрани в ареста за 24 часа.

След като излезли от ареста обаче обаче, войната сред клановете пламнала отначало. Тя избухнала в петък вечерта, незабавно били пратени служители на реда, чието наличие там и досега е засилено. Двете семейства водят война от дълго време и обичайно влизат в пререкания. Никой от проверяващите не можа да каже повода за дългогодишните свади на Годовите и Сомуиловите, само че се знае, че двата рода са врагове.
БЛИЦ напомня, че преди две години на бензиностанцията си в същото село разярени роми смляха от пердах със сопи и лопати карловския предприемач Георги Рогачев.

Пререканията станали поради 20 лв. за гориво. В резултата на зверския побой предприемачът умря след един месец в кома в болничното заведение. Оцеля по-малкият му брат-известният в предишното с връзките си в ъндърграунда Кольо Рогача. Тогава той изиска кървава вендета за тези, които убиха Георги Рогачев, рокери се подвигнаха на митинг, махалата месеци бе окупирана от полиция и жандармерия. Убийците на Рогача-Николай Стоянови Иван Стоянов получиха надлежно 18 и 20 години затвор, само че в Розино интензивно се разяснява, че освен двамата са виновни за гибелта на предприемача.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР