Два режима на контрол ще има при транспорта на храни,

...
Два режима на контрол ще има при транспорта на храни,
Коментари Харесай

Слагат стикер на бусовете, превозващи хляб

Два режима на надзор ще има при превоза на храни, планува Законът за храните, който беше признат предходната година на първо четене. Преди второто гласоподаване се чака да бъдат направени много ремонти, тъй като са постъпили доста оферти от заинтригувани страни, съобщи Димитър Димитров, специалист в Министерството на земеделието, храните и горите.

Транспортните средства, които транспортират храни от скотски генезис и самун, ще би трябвало да имат специфичен стикер. Досега този документ се изискваше единствено за транспорт на месни и млечни артикули.
За останалите коли предприятието ще дава на контролните органи лист на транспортните средства, само че няма да се прави специфична регистрация.

Премахва се опцията етикетите на български език да закриват главната информация на опаковката на вносни артикули. Изключение е планувано за артикули в дребни опаковки – да вземем за пример питателните добавки.
Новият закон не разрешава присъединяване на деца в реклами на храни, съдържащи съставки с генно модифицирани организми (ГМО).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР