Два редовни полета седмично ще бъдат изпълнявани от Летище Пловдив

...
Два редовни полета седмично ще бъдат изпълнявани от Летище Пловдив
Коментари Харесай

Тръгват два редовни полета от Пловдив до Истанбул

Два постоянни полета седмично ще бъдат изпълнявани от Летище Пловдив до Истанбул и назад.

За това се договориха на среща ръководителят на Съвета на шефовете на Летище Пловдив Дойчин Ангелов, изпълнителният шеф на аерогарата Красимир Пешев и представителите на турската нискотарифна самолетна компания " Пегасус еърлайнс ", оповестиха от управлението на пловдивското летище, предава Българска телеграфна агенция.

Самолетите ще кацат на летище " Сабиха Гьокчен ", откъдето има стотици благоприятни условия за прехвърляне на полет до разнообразни елементи на света, в това число полети до десетки мечтани дестинации в Европа и Азия. 

По данни на Дойчин Ангелов следва сключване на контракт, като първият полет се чака да бъде сбъднат на 21 януари 2023 година. Цената на билета също е атрактивна, като прогнозната стойност е 70 евро в посока, добавя той.

" Изключително сме щастливи, че в къси периоди договорихме стартирането на постоянната авиолиния Пловдив-Истанбул. По този метод се отваря вратата в Пловдив да дойдат по-лесно туристи от разнообразни точки на света, а и българи да летят без проблем от Пловдив до стотици дестинации посредством прехвърляне на истанбулското летище “, разяснява Ангелов.

Линията се чака да бъде атрактивна и с огромен пътникопоток както за бизнеса, който има доста огромен интерес по тази дестинация, по този начин и за арменската общественост в Пловдив, защото има комфортна връзка с полети до Ереван, сподели за Българска телеграфна агенция Дойчин Ангелов. 

Това е първата в историята на пловдивското летище линия до Турция. В развой на привършване са договаряния с друга самолетна компания за втора линия, която ще свързва Пловдив с Бурса и Анталия, като при започване на идната година ще стане ясно от кой момент тя може да бъде в деяние. 

Както всяка самолетна компания, по този начин и тази чака да бъде подкрепена от Фонда за развиване на Летище Пловдив. Обещаната поддръжка е била основна, с цел да бъде допустимо разкриването на постоянна авиолиния до Пловдив. Срещата на кметовете на Пловдив и Истанбул Здравко Димитров и Екрем Имамоглу също е дала подтик за удобното развиване на договарянията. Ангелов добави, че зад всички дейности и срещи, свързани с авиолинията до Истанбул, Летище Пловдив е получило изключителното подпомагане на посланика на България в Турция Ангел Чолаков.

Този месец Летище Пловдив дава старт на зимната стратегия с нови чартърни полети. Полетите от Анталия и Измир до Пловдив ще се извършват от самолетната компания SunExpress. Чартърните полети са общо осем на брой и ще се правят до началото на месец февруари. Втората стратегия е от Белфаст, Северна Ирландия, и стартира на 20 декември. Полетите са 17 на брой, като ще продължат до 26 март и се извършват от самолетната компания Jet2.

В момента от Летище Пловдив има постоянни полети до лондонските летища Лутън и Станстед, немските в Дортмунд и Меминген, извършват се и полети до Дъблин.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР