Два протеста се провеждат тази вечер пред Министерството ни вътрешните

...
Два протеста се провеждат тази вечер пред Министерството ни вътрешните
Коментари Харесай

Протести пред МВР – с искане за оставка на Калин Стоянов и в негова защита

Два митинга се организират довечера пред Министерството ни вътрешните работи (МВР) – единият с искане за оставката на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, а другият в негова отбрана, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Калин Стоянов слезе при жителите, събрали се пред Министерство на вътрешните работи, в негова поддръжка. " Дошъл съм да поздравя и да благодаря на сътрудниците за мощната поддръжка, която имат към мен. Искам да знаят, че до момента в който аз съм министър, няма да разреша, който и да било да ми подрежда кой, къде и на какъв пост да бъде подложен избран човек ", съобщи вътрешният министър.

Калин Стоянов отхвърли да дава отговор на журналистически въпроси, свързани с обвиняванията, отправени от протестиращите, които желаят оставката му.

Протестът на БОЕЦ и симпатизантите на гражданското придвижване е с искане за " премахване от поста на Калин Стоянов за почтени избори ".


В събота от БОЕЦ са уведомили бъдещия длъжностен министър председател Димитър Главчев, че разполагат с данни за персонално присъединяване на Калин Стоянов в прикриване на схеми и лица за пазаруване на гласове и желаеха среща с него. Според протестиращите Главчев се крие и досега няма реакция от негова страна, което за тях е " доказателство, че Главчев е приел поръчката на мафията от ГЕРБ и Движение за права и свободи да провежда едни купени и манипулирани избори в тяхна изгода, като за задачата Калин Стоянов би трябвало да остане отпред на Министерство на вътрешните работи, с цел да обезпечи купеният избор и репресиите над съперниците и жителите посочени за врагове от Борисов и Пеевски ".


От БОЕЦ са безапелационни, че в случай че през днешния ден няма реакция от страна на Главчев за промяната на Калин Стоянов с " допустима фигура, която да обезпечи почтен избор ", на следващия ден в 18.30 ч. ще провеждат митинг пред Министерския съвет с настояването за две оставки – тази на Главчев и тази на Стоянов.

" Главчев ще бъде първият министър председател в историята на България, чиято оставка е поискана в първият му работен ден и първият длъжностен министър председател свален с митинги ", съобщи пред протестиращите Георги Георгиев от БОЕЦ.

Троян Златков е служител на реда от Столична дирекция на вътрешните работи. Той е пред Министерство на вътрешните работи в поддръжка на Калин Стоянов и акцентира пред БГНЕС, че министърът е добър човек. " Когато е имало потребност, ние напълно умерено като редови служители на реда може да отидем при него и да си споделим проблемите. Вслушва се в нас ", сподели той и добави, че министърът има човешко отношение, както и че не помни различен министър, който да се е държал по този начин с тях.

Атанас пък съобщи пред БГНЕС, че желае оставката на Калин Стоянов, тъй като " той несъмнено е под командата на Пеевски и на мафията ". " Държа да има почтени избори, по тази причина съм тук ", съобщи протестиращият.

Според него Стоянов няма място като вътрешен министър. " Трябва да е някой човек, който е самостоятелен ", безапелационен е Атанас. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР