Два протеста с искане за по-високи доходи ще има днес

...
Два протеста с искане за по-високи доходи ще има днес
Коментари Харесай

Втори ден на протести пред Народното събрание

Два митинга с искане за по-високи приходи ще има през днешния ден пред Народното събрание.

В 8:30 ч. служащи и чиновници от Агенцията " Пътна инфраструктура ", Националното тол ръководство и от " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " към Министерство на вътрешните работи ще се съберат пред служебния вход на Народното събрание.

Те упорстват за нарастване на възнагражденията си. Демонстрацията е част от протестните акции на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) и на нейни съществени членове, които се организират под надпис " За обективни приходи в бюджет 2023 и отбрана на трудовите права на работещите ".

Вчера пред Народното събрание стачкуваха работещи от Изпълнителната организация " Борба с градушките ", Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури, Изпълнителната организация по горите, както и чиновници в " Напоителни системи " и Селскостопанската академия, с искане за 20% растеж на заплатите.

Акциите на синдиката ще продължат и на следващия ден. Те са на фона на дебатите за приемането на проектобюджета за 2023 година. 

В 11:30 ч. Националният профсъюз " Защита " ще провежда народен митинг на чиновниците в центровете за незабавна здравна помощ.

Преди дни те стачкуваха пред Министерството на здравеопазването с искане за повишение на възнагражденията с 30 на 100 за медицинските експерти и с 60 на 100 за водачите, за възстановяване на изискванията на труд, за смяната на категорията на труд, както и за решение на казуса с неналичието на фрагменти в системата на незабавната помощ.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР