Два проекта, завършени в периода между април 2021 и май

...
Два проекта, завършени в периода между април 2021 и май
Коментари Харесай

Два проекта от Бургас номинирани за престижни европейски награди за архитектура

Два плана, приключени в интервала сред април 2021 и май 2023 година, са номинирани за влиятелните награди не Европейския съюз за модерна архитектура “Мис ван дер Рое ” през 2024 година

Едната номинация е за плана на архитектурно студио Motto за постройките на етнографската експозиция в Културно-туристически комплекс “Ченгене скеле ”. Архитекти на плана са Мариана Сърбова и Десислава Стоянова.

Вторият номиниран план в морския град е благоустрояването на централната улица “Алеко Константинов ”. Негови създатели са Росица Златанова, Галина Милкова и Владимир Милков от студиото Urbana Architects.

Наградите за модерна архитектура на Европейския съюз и фондацията “Мис ван дер Рое ”, носеща името на известния проектант Лудвиг Мис ван дер Рое, са учредени през 1987 година Те правят оценка планове в двугодишен интервал, като предложенията за номинации се изпращат от националните архитектурни организации в обособените страни-членки на Европейски Съюз.

Финалистите в актуалната конкуренция ще бъдат оповестени през 2024 година Номинирани са общо 362 плана от 38 страни, 125 района и 240 места. Председател на седемчленното жури, което ще дефинира победителитее Фредерик Друо (Париж).
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР