Два празника с международно значение бяха отбелязани на 27 септември

...
Два празника с международно значение бяха отбелязани на 27 септември
Коментари Харесай

Деца и младежи празнуваха два международни празника в един ден

Два празника с интернационално значение бяха маркирани на 27 септември от деца и младежи в Котел – Световния ден на туризма и Европейския ден на спорта в учебно заведение. В слънчевия септемврийски ден, учениците и техните учители от СУ „ Георги Ст. Раковски “ първо се отдадоха на деен спорт в парк „ Изворите “ и на градския стадион, а по-късно и на повишение на общата си туристическа просвета.

Европейският ден на спорта в учебно заведение се отбелязва постоянно в последния петък на месец септември, като главната му цел е да насърчи физическата интензивност измежду учениците. В България, а и в цяла Европа в самодейностите, отдадени на този ден се включват доста деца и младежи, учебни заведения и организации.

От друга страна просветителните институции по света постоянно употребяват Световния ден на туризма, с цел да образоват учениците и обществеността за значимостта на виновния туризъм. От този ден в Котел се възползваха учениците от паралелка „ Екскурзовод “ при СУ „ Георги Ст. Раковски “, които организираха изнесен лекционен час. В локалния туристически информативен център, който от година е като втори дом за младите екскурзоводи. Първоначално учениците изнесоха поучителна сказка, обвързвана със международната туристическа промишленост, след което ревизираха своите знания и тези на приятелите им посредством увлекателна викторина.

За край всички присъстващи изтеглиха по един късмет- забележителност в България, като дадоха обещание да го посетят през 2025 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР