Два пъти ще се увеличи капацитетът на граничния пункт с

...
Два пъти ще се увеличи капацитетът на граничния пункт с
Коментари Харесай

Разширяват граничния пункт „Кулата-Промахон”


Два пъти ще се усили потенциалът на граничния пункт с Гърция в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата-Промахон”, който е един от най-натоварените в страната. Днес в Петрич бе обсъждано разширението на граничния пункт. Това стана по време изнесеното съвещание на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред.

По-рано община Петрич изпрати писмо да Министерство на регионалното развитие, Министерство на външните работи и Агенция „ Митници”, с което желае подпомагане за разширение в този момент съществуващите трасета на вход от България към Гърция. Общината е актуализирала ПУП-а от 2014 година, и желае градеж на две платна към Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата, както и уголемение на платното за вход в България.

„ Разширяването на пункта ще даде опция взаимните инспекции да се правят на наша територия, казусът не е мостът на самата граница, а дребното трасета, в които се обработват колите. Идеята на новия пункт е да се разделят потоците – товарните коли от едната страна, а леките от другата”, сподели министър Маринов.
„ Сега действаме единствено в една посока, разграничено на две, т.е. сега имаме по четири трасета на вход и излаз, представете си тези осем трасета да са единствено на излаз, т.е. ще имаме два пъти потенциала на граничния пункт. Това, което можем да създадем е да пуснем още едно трасе, с цел да се съобразим с ситуацията сега, защото на вход имаме по-голямо натоварване”, предложи основен комисар Светлан Кичиков.

„ Тук сме на място, с цел да обсъдим дружно проблемите и в случай че има нужните законодателни начинания, ние ще реагираме бързо”, сподели депутатът от ГЕРБ и ръководител на вътрешната парламентарна комисия Пламен Нунев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР