Два пъти само за няколко минути, мъжки глас съобщил за

...
Два пъти само за няколко минути, мъжки глас съобщил за
Коментари Харесай

Двама мъже, подали неверни сигнали на единния европейски номер 112, са установени и задържани в полицейския арест

Два пъти единствено за няколко минути, мъжки глас съобщил за сложени взривни устройства в постройката полицейското ръководство в Момчилград.

  В рамките на подхванатите незабавни дейности станало ясно, че известията са погрешни, а при следствието, час по-късно, бил открит и  арестуван подателят – 43-годишен локален гражданин. От него бил конфискуван и телефонът, от който са подадени сигналите. В хода на изясняването на всички условия към случая е осъществена информация, посочила, че  това не е първото сходно действие на арестувания. Преди няколко дни от София той алармирал за взривно устройство в частен дом в Момчилград. По последния случай било формирано досъдебно произвеждане по член 326, алинея 1 от Наказателен кодекс, за погрешния сигнал му е формиран акт по Закона за националната система за незабавни повиквания с обединен европейски номер 112.

В ареста на РУ-Кърджали се озова и 44-годишен, който в 4.15 часа тази заран подал погрешен сигнал на единния европейски номер с изказванието, че бил арестуван и удрян от полицейски чиновници. При установяването му станало ясно, че мъжът е във очевидно несъответстващо положение. Справка в полицейския указател посочила, че той е разгласен за общодържавно търсене. Започната е инспекция предвид на член 326, алинея 1 от Наказателен кодекс за подадени заблуждаващи сигнали по телефон.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР