Два пъти годишно Holiday Heroes обединяват малки и големи добротворци

...
Два пъти годишно Holiday Heroes обединяват малки и големи добротворци
Коментари Харесай

Holiday Heroes доставиха 5360 празнични пакета за Великден

Два пъти годишно Holiday Heroes сплотяват дребни и огромни добротворци в името на това хиляди фамилии в потребност да посрещнат светлите християнски празници с цялостна празнична софра. Този Великден се трансформира в дванадесетата сполучлива акция на Празничните герои.
След поредност от атрактивни събития и начинания, и десетки корпоративни и самостоятелни донори на идеята, Holiday Heroes се заеха да опаковат събраните артикули в празнични пакети. На слънчевите празници Лазаровден и Цветница героите се събраха в склада на К&M, с цел да стартират от ранни зори грижливо да подреждат артикули от съществена нужда за нуждаещите се фамилии – варива, ориз, брашно, олио, консерви, шоколадови произведения, салами, кори за баница, лютеница и несъмнено – козунак.
В разноса на празнични пакети до домовете на фамилии в потребност се включиха десетки доброволци. Сред тях бяха и чаровните певици Йоанна Драгнева и Мария Грънчарова . Освен че са приятелки в живота, двете се трансфораха и в празнични герои за фамилията на Иванка. Тя живее дружно със брачна половинка си и 35-годишната си щерка, която има израстък в мозъка. Вследствие на болестта и тежка интервенция за премахване на част от тумора младата жена е с първа група неработоспособност. Пенсиите на родителите не са задоволителни за скъпите животоподдържащи медикаменти на детето им, чиято най-голяма пристрастеност е рисуването.
Сред доброволците, които доставиха празнични пакети, бяха водещата на обичаното утринно радио предаване „ Тройка призори “ Милена Златкова и очарователната Мис Свят България 2016 Галина Михайлова . В неделния ден двете посетиха няколко адреса на фамилии в София. Сред семействата, където оставиха празничен пакет, беше и домът на Пенка. Тя отглежда сама 8-годишния си наследник и дълго време е била без работа, с цел да се грижи за детето си. През втора поредна акция Галина доставя пакет в дома ѝ. Този път обаче Пенка зарадва празничните герои с новината, че скоро следва ситуацията ѝ да се усъвършенства. Дори възнамерява през идната акция да се включи в Holiday Heroes, само че от другата страна. „ Понякога човек изпада в обстановка, в която се нуждае от помощ. И при нас беше по този начин, само че мисля, че за коледната ви акция ще можем да си позволим да се включим още веднъж, този път от другата страна “, с усмивка и вяра показа Пенка. „ Мисля, че със сина ми ще можем да дойдем в склада, с цел да бъдем доброволци и да опаковаме пакети. “

Теди Кацарова също стана част от акцията за поредна година. Чаровната изпълнителка е измежду първите добротворци на Празничните герои и постоянно е пособия на идеята. Този път тя достави празничен пакет чак в Сливен, където дружно с надарения музикант Живко Василев, изненадаха 4-ри членното фамилията на Валентина. Съпругът и е незает, а имат две чудесни деца, за които се грижат.
Снимки от вълнението в склада, както и прочувствени срещи със фамилии, на които помогнахме, може да видите на Фейсбук страницата ни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР