Два отделни законопроекта за промяна в антикорупционното законодателство предлагат Демократична

...
Два отделни законопроекта за промяна в антикорупционното законодателство предлагат Демократична
Коментари Харесай

Атанас Славов: Бойко Рашков да е председател на КПКОНПИ - предстои дебат

Два обособени законопроекта за смяна в антикорупционното законодателство оферират Демократична България и " Продължаваме промяната ". Визията за активността на КПКОНПИ е обща, а вторият законопроект е обвързван със основаване на нов орган - за лишаване на незаконното имущество , съобразена с европейските съдилища. Те евентуално ще се гледат в пакет в Народното събрание. Това разяснява депутатът Атанас Славов от Демократична България пред Българска национална телевизия.

По думите му Има Такъв Народ на няколко пъти са поставяли под въпрос концептуалната рамка, което води до закъснение. " Остава концепцията за делене на КПКОНПИ на две - в независим орган и в различен за лишаване на нелегално имущество, това ще са два обособени органа, с обособени ръководители и състав ", разясни Славов.

На въпроса дали Демократична България са съгласни Бойко Рашков да е ръководител на КПКОНПИ , той сподели, че се " приема с почит, само че е по-важно да се одобри новото законодателство ". " Демократична България на равнище парламентарна група не е представяла претенденти за ръководител, нито е изразявала поддръжка за Бойко Рашков. Предстои спор ", разясни Атанас Славов на въпроса дали ще го поддържат.

Той е безапелационен, че смяната " няма да е различна прокуратура " , а най-важното е, че идващият орган ще може да апелира отхвърли на прокурора да образува досъдебно произвеждане.

В умозаключение Славов сподели, че държавното управление би трябвало да има още време за работата, която е заложило в програмата си - промени за влизане в Еврозоната, антикорупционна активност, рационализация на БА, изчистване на службите от зависимости и други

" Предполагам, че ще има предварителни избори, уповавам се да не са идващите няколко месеца, само че Демократична България са подготвени за всеки сюжет ", добави Атанас Славов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР