Два от претендентите за световната титла Англия и Белгия излизат

...
Два от претендентите за световната титла Англия и Белгия излизат
Коментари Харесай

Днес на световното: Англия и Белгия се срещат с мисъл за влизане в по-лекия поток

Два от кандидатите за международната купа Англия и Белгия излизат в пряк спор за първото (или второто) място в група G. Резултатът от конфликта ще дефинира кой от двата тима ще продължи в привидно по-лекия поток в елиминационната фаза.

Англия и Белгия към този момент си подсигуряваха място в осминафиналите на мондиала в Русия след две победи против Тунис и Панама. Двата отбора имат идентична голова разлика от 8:2, като при тъждество класирането ще бъде несъмнено въз основа на получените картони. В момента англичаните държат първото място, тъй като са получили един картон по-малко.

Победителят в групата ще отиде в на хартия по-трудния поток, където са Франция, Аржентина и Бразилия. Това трансформира втората позиция в привидно по-привлекателната. Селекционерите на Англия и Белгия - Гарет Саутгейт и Роберто Мартинес, отхвърлиха опцията за възможни сметки.

" Все още сме отпред поради броя на картоните, само че не сме сигурни дали това ще бъде преимущество. Ще използваме инерцията, с цел да се подобряваме като тим. Искаме да се представим на допустимо най-високо равнище ", сподели Саутгейт в навечерието на дуела.

Той добави, че може да направи промени в състава против Белгия, само че англичаните сигурно ще гонят успеха.

" Всеки гледа към евентуалния път (към финала). Не мисля, че е професионално да излезеш на терена и да не искаш да победиш ", съобщи Мартинес.

Двубоят сред Англия и Белгия е от 21.00 часа в Калининград. По същото време Тунис и Панама излизат в мач за авторитет. В дебютното си присъединяване на международни финали панамците означиха исторически първи гол при тежкото проваляне (1:6) от Англия, като в този момент ще се опитат да изненадат тунизийците в търсене на първата си победа.

Непредсказуемата група Н

Развръзката в непредсказуемата група Н също чака да бъде разплетена, като за последните две места в осминафиналите се борят тимовете на Япония, Сенегал и Колумбия. Смятаният за любимец за първото място в групата Полша не покри упованията и след две загуби беше изхвърлен от шампионата.

Сенегал и Япония заемат първите две места с по четири точки, а Колумбия е с три. Единствено победа устройва южноамериканците в последния им дуел против Сенегал. Мачът е от 17.00 часа, като по същото време се играят Япония и Полша. Равенство ще обезпечи място на осминафиналите за азиатците.

" Моралът ни е висок и би трябвало да бъде оптимисти. Можеше да ни е мъчно да обърнем нещата в наша изгода, само че победихме в предходния мач и в този момент имаме сили и убеденост. Трябва да се фокусираме върху нещата, които можем, с цел да достигнем цялостния си капацитет ", сподели селекционерът на Колумбия Хосе Пекерман.

Какво би трябвало да знаете за международното
Пълна стратегия на международното и къде ще се излъчват мачовете: вижте тук
Кои са любимците: Бразилия против европейските тимове
Кои са стадионите: четете тук
Кои са футболистите, които могат да впечатлят: четете тук
Гласът на бизнеса и спонсорите: четете тук
Какво чака българският бизнес около международното: четете тук
Кои са топките от международните шампионати: разгледайте галерията
Кой е по-по-най измежду състезателите и тимовете: разгледайте графиките

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (323)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР