Два от българските участници в Лига Европа Славия и Локомотив

...
Два от българските участници в Лига Европа Славия и Локомотив
Коментари Харесай

Славия и Локомотив откриват третия кръг в Първа лига

Два от българските участници в Лига Европа Славия и Локомотив (Пловдив) откриват на третия кръг в Първа лига. Срещата ще се играе тази вечер на стадиона в столичния квартал Овча купел от 20:00 часа.

Домакините са окуражени да завоюват първа победа през новия сезон. В момента те са на предпоследното 13-о място с 1 точка и нямат право на повече неточности. Те позволиха късен изравнителен гол против Черно море в първия си мач, а по-късно бяха съкрушени от първенеца Лудогорец в Разград с 0:3.

Локомотив загуби пловдивското дерби против Ботев, само че по-късно измъкна сложен триумф вкъщи против сензацията Ботев (Враца).

Треньорът на Локо Бруно Акрапович няма съществени кадрови проблеми. Той няма да разчита само на Йосип Томашевич, който мина в гръцкия Атромитос. До последно ще се чака две от новите попълнения - Филип Михалиевич и Кристиан Илич, да бъдат картотекирани.

Колегата му Златомир Загорчич има доста по-трудна задача при сформирането на състава. Извън сметките му поради травми са крилата Радослав Кирилов и Емил Стоев, а до последно под въпрос ще е централният нападател Ивайло Димитров. На косъм виси и присъединяване на капитана Янис Карабельов.

Последният мач сред двата отбора беше на 20 юни, когато Славия завоюва с 1:0 на " Лаута " и на процедура лиши " смърфовете " от късмет да завършат на второ място в крайното класиране.

Славия: Стергиакис, А. Христов, Виячки, Гамаков, Попадийн, Карабельо, Бенгюзов, Ив. Димитров, Ф. Кръстев, К. Кръстев, Рангелов.

Локомотив (Пловдив): Луков, Малембана, Масоеро, Алмейда, Караарен, Умарбаев, Трович, Цветанов, Салинас, Илиев, Аралица.
 Йомов е едвам вторият футболист, за който ЦСКА заплаща трансферна сума на Славия през този век
Йомов е едвам вторият футболист, за който ЦСКА заплаща трансферна сума на Славия през този век

Преди 10 години " алените " преведоха към 150 000 евро на клуба от " Овча купел " по договорката за вратаря Райс Мболи
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР