Два основни проблема се очертават пред столичния градски транспорт заради

...
Два основни проблема се очертават пред столичния градски транспорт заради
Коментари Харесай

Газовата криза: Проблеми със заплатите в градския транспорт в София и възможно влошаване на услугата 

Два съществени казуса се обрисуват пред столичния градски превоз поради високите цени на природния газ и спрените доставки на съветски газ . Това стана ясно на съвещанието на транспортната комисия в Столичния общински съвет

„ Възможностите за Столичния автотранспорт при липса на природен газ, са с 25, 30% да се понижи обслужването , тъй като ще би трябвало да се премине на дизел “. Това съобщи ръководителят на транспортната комисия Карлос Контрера. По думите му казусът е не толкоз с доставката на природния газ, колкото с неговата цена. 

Към момента няма решение за увеличение на интервалите на придвижване на градския превоз, увери Контрера. „ Другата седмица ще се разиска прекосяването към летни написания . Ако отговорностите станат прекомерно огромни и се наложи понижаване на разноските, това неизбежно значи увеличение на интервалите на придвижване и по-лошо обслужване на жителите “, безапелационен беше той. 

„ Задълженията сега са огромни, мъчно се погасяват. Има риск за погашение на заплатите в градския превоз заради липса на ликвидност “, сигнализира още Контрера

И добави - за първи път в София икономическата рамка ще бъде в недостиг . „ 144 млн.лв. е дефицитът към ЦГМ все още, с новите цени на природния газ, евентуално повече “, сподели още той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР