Два опита за бракониерски риболов са осуетили инспектори на ИАРА-Пазарджик

...
Два опита за бракониерски риболов са осуетили инспектори на ИАРА-Пазарджик
Коментари Харесай

Инспектори осуетиха предколеден бракониерски риболов

Два опита за бракониерски лов на риба са осуетили инспектори на ИАРА-Пазарджик преди Коледа, осведомят от уеб страницата на организацията.

На 15.12.2018 година след подаден сигнал от фенове рибари за заложени мрежи на бент. Карабунар е осъществена инспекция от инспектори на ИАРА Пазарджик. При инспекцията са открити 3 бр. мрежи в работно състояние вързани една за друга с обща дължина над 450 м. и размер на окото 60 мм, 80 мм и 120 мм. Уловената в тях риба-толстолоб-5 бр.-около 100 кг., шаран-8 бр.-около 25 кг. и каракуда 40 бр. към 50 кг. е освободена и върната жива във водата. Извършителите са избягали с лек автомобил, откакто са забелязали автомобила на ИАРА. Мрежите са конфискувани и е формиран протокол против незнаен причинител. Изказваме признателност на феновете риболовци за оказаното подпомагане.

На 17.12.2018 година е осъществена инспекция и на бент. Батак по суша и по вода. В хода на инспекцията е открита мрежа в работно състояние в региона на Дорковски залив с обща дължина към 60 м. и величина на окото 60 мм. Уловената в нея риба каракуда-15 бр. 20кг., червеноперка-30 бр. 5кг. и костур-15 бр. 6 кг. е върната назад в язовира, а мрежата конфискувана с протокол. Бяха тествани и 5 фенове рибари, като други нарушавания не са установени.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР