Два нови случая на насилие в училище - при единият

...
Два нови случая на насилие в училище - при единият
Коментари Харесай

Нови два случая на насилие в училище: Петима биха ученик, 11-годишно момче остана без далак

Два нови случая на принуждение в учебно заведение - при единият пострада 18-годишен юноша в гимназията по селско стопанство в Мъглиж, а при вторият 11-годишен възпитаник остана, откакто се сби със съученик.

В междучасието 18-годишният Даниел Миленов е атакуван от петима роми в двора на учебното заведение, оповестява bTV. 

„ Един ме атакува в тил с някакъв предмет, удари ме откъм гърба, паднах в безсъзнание на земята ”, споделя Даниел.

Той познава единствено единия от нападателите си - десетокласник от същото учебно заведение, с който живеят дружно в общежитието. Преди дни сред тях имало сдърпване.

„ Той обиди една другарка, след което аз го ударих с пантоф. След което, ето тази седмица, той ме причаква с още петима души ”, добавя пострадалият.

Свидетели на побоя стават доста деца и учители. В региона на случая има камера, само че тя е ориентирана към входа на общежитието, а не към стълбите, към които става боят. Четирима от биячите са външни за учебното заведение:

„ Дворът на учебното заведение е доста огромен и има достъп от доста места. Има ограда, на процедура не могат да бъдат спрени ”, изясни Галя Михова, и.д. шеф на учебното заведение.

И тъй като дворът е огромен, а камери и защита няма по какъв начин да бъдат сложени на всички места, равносметката след побоя за Даниел е пукната глава, кръвонасядания по ръката и гърба, травма на корема. Това написа в съдебно-медицинската епикриза.

„ В главата ми бучи, изпитвам болки в китките, тъй като, очевидно до момента в който съм се пазел те са ме ритали в главата. Притеснявам се, че в случай че не бях се свестил, можеше да ме няма ”, признава Даниел. 

„ Виновни в един спор има постоянно и те са двама, тъй като самичък човек не може да сътвори спор ”, означи Михова.

В четвъртък в учебното заведение ще има педагогичен съвет. На него се чака да се реши какво ще е наказването за нападателния десетокласник. На този стадий роднините му отхвърлиха коментар. Полицията е предала събраните доказателства на прокуратурата.

При втория случай 11-годишен възпитаник пострада, откакто се сби със съученик в филантропичната гимназия в Шумен. В понеделник в час по математика двете деца се сбиват. Учителката им направила забележка, само че откакто им обръща още веднъж тил, те още веднъж се скарват. Тогава потърпевшият Краси получава контузията - съучениците описват, че той паднал по лице, а другото дете паднало върху него. 

Децата са изпратени от учителя по математика да отидат при педагогическия консултант. Тогава момчето се оплакало от болки в стомаха. Фелдшерът на учебното заведение му оказал първа помощ и родителите били известени. Родителите на потърпевшия описват, че момчето не било нападателно.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР