Два нови скелета бяха открити в руините на Помпей, древния

...
Два нови скелета бяха открити в руините на Помпей, древния
Коментари Харесай

Откриха скелети на мъже, загинали при изригването на Везувий

Два нови скелета бяха открити в руините на Помпей, античния римски град, погубен от изригването на вулкана Везувий преди близо 2000 години, заяви италианското министерство на културата от вторник, представено от международните информационни организации.

Скелетите са били открити в постройка, известна като „ Къщата на работещите художници “, и евентуално са на двама мъже, които са починали при земетресението, съпътствало изригването, се споделя в известието. Двата скелета, за които се счита, че са на мъже на възраст към 55 години, са открити в приклекнала поза под стена, която се е срутила, преди регионът да бъде затрупан с вулканичен материал. По време на изригването през 79 година от н.е. регионът е бил в развой на реорганизация след земетресение няколко дни по-рано.

„ През последните години разбрахме, че по време на изригването е имало мощни, мощни съпътстващи сеизмични събития “, сподели Габриел Цухтригел, шеф на археологическия парк в Помпей. " Тези мъже са починали не от задушаване с вулканична пепел, а от сриване, тъй като сред техните натрошени кости бяха открити фрагменти от стени ", добави археологът.

В град Помпей, който се намира на към 23 км югоизточно от Неапол, през тази ера са живеели към 13 хиляди души. Според археолозите изригването е лишило живота на най-малко 15-20% от популацията. „ Мъртвият град “ е открит за първи път през 1592 година През вековете Помпей се е трансформирал в лаборатория за образуването на актуалната археология и продължаващите разкопки там не стопират да изненадват. Археологическият комплекс остава един от най-посещаваните музеи в Италия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР