Два нови скелета бяха открити в руините на Помпей, древния

...
Два нови скелета бяха открити в руините на Помпей, древния
Коментари Харесай

В Помпей откриха останки на мъже, загинали при изригването на Везувий

Два нови скелета бяха открити в руините на Помпей , античния римски град, погубен от изригването на вулкана Везувий преди близо 2000 години, заяви италианското министерство на културата от вторник, представено от международните информационни организации.

Скелетите са били открити в постройка, известна като „ Къщата на работещите художници “, и евентуално са на двама мъже, които са починали при земетресението , съпътствало изригването, се споделя в известието. Двата скелета, за които се счита, че са на мъже на възраст към 55 години, са открити в приклекнала поза под стена, която се е срутила, преди регионът да бъде затрупан с вулканичен материал. По време на изригването през 79 година от н.е. регионът е бил в развой на реорганизация след земетресение няколко дни по-рано.

„ През последните години разбрахме, че по време на изригването е имало мощни, мощни съпътстващи сеизмични събития “, сподели Габриел Цухтригел, шеф на археологическия парк в Помпей. " Тези мъже са починали не от задушаване с вулканична пепел, а от сриване, тъй като сред техните натрошени кости бяха открити фрагменти от стени ", добави археологът.

В град Помпей, който се намира на към 23 км югоизточно от Неапол , през тази ера са живеели към 13 хиляди души . Според археолозите изригването е лишило живота на най-малко 15-20% от популацията. „ Мъртвият град “ е открит за първи път през 1592 година През вековете Помпей се е трансформирал в лаборатория за образуването на актуалната археология и продължаващите разкопки там не стопират да изненадват.

Археологическият комплекс остава един от най-посещаваните музеи в Италия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР