Два нови сигнала за полицейско насилие са постъпили в Народното

...
Два нови сигнала за полицейско насилие са постъпили в Народното
Коментари Харесай

Нови сигнали за полицейско насилие са постъпили в Народното събрание

Два нови сигнала за полицейско принуждение са постъпили в Народното събрание, разгласи Николай Хаджигенов, ръководител на Временната комисия в 46-ото Народно заседание за следствие на обстоятелства и условия при потребление на сълзотворен газ, използването на мощ и помощни средства от Министерство на вътрешните работи, осъществени на 10 юли и 2 септември 2020 година против протестиращи жители, както и за следствие на обстоятелства и условия, свързани с използване на специфични разследващи средства на протестиращи жители и опозиционни водачи и членове на политически партии от опозицията.

Първият сигнал е подаден от Даниел Павлов, който твърди, че е бил атакуван от униформени. Един от служителите на реда бръкнал в очите му и извадил лещите му.

Вторият сигнал е от 18-годишен юноша, който написа, че върху него е бил изпразнен цялостен флакон с пикантен спрей. И двата сигнала са за 2 септември 2020 година

Двамата потърпевши ще бъдат извикани и изслушани в комисията, сподели Хаджигенов. От Министерството на здравеопазването ще бъде изтънчен лист с разрешените за потребление спрейове от полицията.

Обяснение на Конституцията за третокласници - по този начин Николай Хаджигенов дефинира обяснението на основния прокурор Иван Гешев за отхвърли му да се яви за чуване пред комисията.

Заседанието на комисията продължава при закрити порти заради чуване на чиновници от Министерство на вътрешните работи, свързани с разглеждане на документи със секретна информация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР