Два незаконни опита боклук от чужбина да влезе у нас

...
Два незаконни опита боклук от чужбина да влезе у нас
Коментари Харесай

Заровен боклук в Червен бряг: Не е ясно кога отпадъкът е докаран

Два противозаконни опита отпадък от чужбина да влезе у нас са засекли през този месец екоинспектори. Това е станало при инспекция на камиони, влизащи у нас през „ Дунав мост 2 “. Трябвало е да стигнат до площадка в Червен бряг, която обаче към този момент е била затворена.

Междувременно управляващите в общината откриха на своя територия огромно количество заровен боклук.

Сигналът е подаден преди дни от внимателен жител.

„ Видимо това са някакви остатъчни боклуци, изгорели от техника може би, от батерии, на пръв взор количеството е към 30-40 кубика “, изясни с Данаил Тоновски, шеф на Звено Инспекторат – Община Червен бряг.

Находката е скрита сред бетонни заграждения, останали от бившето Трудово-кооперативно земеделско стопанство.

Не е ясно по кое време отпадъкът е докаран тук, той е затрупан с пръст, а върху него към този момент пораства трева.

„ Някой съзнателно е направил това, някой е взел парите и го е изхвърлил тука, то най-вероятно денем не е станало “, счита Калин Райков, притежател на пасища в съседство.

Засега не е ясно дали сред спрения на границата боклук и открития до ромския Пети квартал има връзка.

„ Притеснителното беше дали някоя от компаниите със съществени площадки може да си е разрешила тези непозволени дейности, не намерихме нищо, а ето, тука в този момент се откриха. Не е наш, български, битов, а е вносен, гледайки денковете, гледайки нарязаните елементи, незабавно уведомихме органите на реда, дежурния прокурор “, съобщи доктор Цветан Костадинов, кмет на Червен бряг.
Боклук с неразбираем генезис е открит в Червен бряг  Регионална инспекция за опазване на околната среда – Плевен стартира инспекция по случая в понеделник
„ Веднага извършихме замерване на радиационния декор, не открихме смяна, чакаме експертиза от Регионална инспекция за опазване на околната среда “, сподели Илиян Банчев, основен специалист в звено „ Инспекторат “.

Тепърва ще се обяснява чий е парцелът и дали нерегламентираното загробване е осъществено със знанието на притежателя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР