Два може да са поводите, които биха довели до предсрочни

...
Два може да са поводите, които биха довели до предсрочни
Коментари Харесай

Каракачанов: Трябва да се въведе мораториум върху цените на тока, природния газ и най-вече петрола

Два може да са мотивите, които биха довели до предварителни избори – смяна в позицията на държавното управление до края на юни по тематиката за Северна Македония и приемането на бюджета за 2023 година Това разяснява през днешния ден на конференция в пресклуба на Българска телеграфна агенция в Плевен Красимир Каракачанов, почетен ръководител на Вътрешна македонска революционна организация. Той предвижда, че в случай че министър-председателят промени българската позиция за Северна Македония, то две от партиите в обединението ще я изоставен – Българска социалистическа партия и " ИТН ".

Според него военните дейности в Украйна могат да приключат до месец – два, само че по-важният проблем е какво ще стане по-късно. " Новата Студена война е по-големият проблем, както и какво се случва с европейската стопанска система, какви ще бъдат отраженията върху България, тъй като нашата стопанска система в немалка степен е подвластна от европейската ", изясни някогашният вицепремиер и министър на защитата. Според него страната би трябвало да намерения за изхранването на популацията и за опазването на здравето и да предприеме бързи ограничения.

Санкциите са нож с две остриета - те вредят на Русия, само че и на европейската стопанска система, уточни той.

По думите на Каракачанов в България би трябвало да се вкара мораториум върху цените на тока, природния газ и най-много на петрола. Според него при петрола с изключение на международните процеси, които въздействат върху цените, има доста явен картел във връзка с горивата. Като образец той уточни сравнението сред цените на горивата в огромните, интернационалните вериги и тези, на които продават дребните, частни бензиностанции.

" Разликите са с към 25 до 40 стотинки на литър. Какво излиза, че един дребен притежател може да си разреши да продава по-евтин дизел и бензин, а по-големите продават по-скъпо. Картелът е явен, страната би трябвало да се намеси ", безапелационен е Каракачанов. Като добър образец в това отношение той уточни Унгария, която е член на Европейския съюз и на НАТО, и там цената на литър бензин е 2,50 лева
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР