Два модерни STEM центъра бяха официално открити в Югозападния университет

...
Два модерни STEM центъра бяха официално открити в Югозападния университет
Коментари Харесай

Два нови STEM центъра бяха открити в ЮЗУ „Неофит Рилски“ 

Два съвременни STEM центъра бяха публично открити в Югозападния университет „ Неофит Рилски “. Единият STEM център е по химия и биология и е разположен във Втори образователен корпус на университета, а вторият – по физика, математика и информатика е ситуиран в Първи образователен корпус на висшето учебно заведение.

Официални посетители на събитието бяха ръководителят на Комисията по обучение и просвета в Народното събрание Красимир Вълчев, националният представител Стефан Апостолов и ректорът на Югозападния университет в интервала 2015 – 2023 година проф. доктор Борислав Юруков.
По остаряла българска традиция, след прерязването на лентата, гостите бяха

посрещнати с питка и мед.
Председателят на Комисията по обучение и просвета Красимир Вълчев поздрави управлението на университета за основаната новаторска база и акцентира значимостта на интердисциплинарния метод в образованието на студентите.

„ С този нов систематичен метод естествените науки стават доста по-разбираеми, тъй като се образува един общ метод за разсъдък, който стои в основата на нововъведенията. Това дава доста по-добро, образно схващане на разнообразни химични, биологични и естествени процеси “, сподели по време на откриването ректорът проф. доктор Николай Марин. Той добави още, че образователната среда от ново потомство ще даде опция за модерно образование, посредством което студентите ще придобият набор от познания и умения, нужни за динамичната и изискваща работна среда в действителния свят.

По време на откриването преподаватели от университета срещнаха гостите с презентационната техника, комбинирана с учебен програмен продукт, посредством който демонстрираха 3D подиуми, видеа, изображения и симулации по различите тематики в STEM цикъла.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР