Два модела защитни облекла за многократна употреба за предпазване от

...
Два модела защитни облекла за многократна употреба за предпазване от
Коментари Харесай

Производителите у нас – в готовност да произвеждат защитни маски и облекла

Два модела защитни дрехи за многократна приложимост за предотвратяване от заразяване с ковид са предложили български производители и с мострите стартират тествания. Освен това, компаниите у нас, които създават защитни маски, стопират износа, с цел да задоволят търсенето в България. Това стана ясно по време на брифинг в Министерството на стопанската система.

Там по-рано през днешния ден отрасловият министър Емил Караниколов одобри представители на текстилния отрасъл, спешния щаб и други експерти. Към момента се употребяват еднократни защитни дрехи, като за идващите 2-3 месеца са обезпечени по към 100 000 бройки на месец, акцентира Караниколов.



Предложените планове към този момент са дадени на боен институт и сертифициращи компании, с цел да се реши тяхната валидност за всеобщо произвеждане. Резултатите се чакат в границите на 2-3 дни.

Началникът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски уточни, че новите дрехи могат да минат през до 50 цикъла на пране, като това ще компенсира възможна по-висока цена.

Производителите са поели ангажимент поради незабавната обстановка да понижат размера на работата си по други контракти, с цел да задоволят търсенето у нас. Зам.-министър Лъчезар Борисов добави, че на идващ стадий може да се стартира и експорт на продукцията, като от страна на страната е стихотворец ангажимент изделията да бъдат показани на нуждаещи се страни посредством комерсиалните ни представители.
Мутафчийски: В Италия няма умрял под 60-годишна възраст Според засегнатите страни би трябвало да се предизвиква създаването на ваксина против ковид
Той разгласи още и че, с изключение на двата български плана, има сделка с две страни за закупуване на защитни дрехи от тях. „ Едната е доста покрай Европа, другата е в Азия “, уточни той.

По въпроса със защитните маски на брифинга стана ясно, че по законови аргументи страната не може да даде непосредствено на аптеките наличия, само че ще е медиатор сред производителите и търговците. До момента продукцията от България е отивала главно за експорт, само че, поради случаите на COVID-19 у нас, краткотрайно се нарушава свободното придвижване на артикули за отговаряне на голямото търсене, изясни икономическият министър, като акцентира, че има европейски правилник, който разрешава това.

Отделно от това, и в този случай има и контакт с задгранични производители.

Коронавирусът и България Ананиев за лечебните заведения под карантина: Не съм заповядвал да се връщат тежко заболели Коронавирусът спря и акцията за нов водач на Българска социалистическа партия Мутафчийски: В Италия няма умрял под 60-годишна възраст Изследват трима души за ковид в Хасково Ще се отрази ли разпространяването на COVID-19 на родния туризъм „ Чети етикета “: Какви са правата ни в случай че желаеме да откажем пътешестване поради COVID-19 Опашки в пощенските клонове за пенсии на фона на ковид 140 проби за COVID-19 от Габрово са изпратени за разбор в София Дончев: Ако сте в суматоха, вероятността да се болестите с ковид е по-голяма Директорът на Алексанровска болница: Трябва да съблюдаваме фанатична персонална хигиена Няма нови случаи на ковид у нас Пациенти са под наблюдаване във Варна, няма доказан COVID-19 в морския град Няма позитивна проба за ковид в Стара Загора „ Маркет Линкс “: Над половината от българите се тормозят от разпространяването на COVID-19 Дoбро е положението на двамата мъже с позитивни проби за COVID-19 в Плевен Забрана за събития на закрито: Спазва ли се мярката, наложена поради случаите на ковид у нас? Строги ограничения против разпространяването на ковид у нас (ОБЗОР) Четири случая на COVID-19 у нас: Пациенти в Габрово и Плевен дадоха позитивни проби (ОБЗОР) Мирослав Ненков и Любомир Аламанов: Щабът реагира професионално против опасността от ковид Ген. Мутафчийски: Изследваме 140 контактни лица със инфектираната пациентка в Габрово
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР