Два милиарда тийнейджъри и млади хора, родени след 1995-а година,

...
Два милиарда тийнейджъри и млади хора, родени след 1995-а година,
Коментари Харесай

Как ще бъде променен рисковият капитал от поколението Z

Два милиарда младежи и младежи, родени след 1995-а година, които назоваваме поколението Z, са описвани с какви ли не прилагателни. Те са считани за безкомпромисни, неподвластни на политически и маркетингови трикове. Как обаче тези и други качества ще се отразят на световния бизнес и по-конкретно на рисковия капитал? Отговор на този въпрос си задават от ден на ден специалисти и икономисти.

Поколение Z ще помогне за ускорение на разнообразието в промишлеността, защото старите правила на обществото и предприемачеството се преначертава, написа Sifted.eu.

Често се споделя, че рисковият капитал е минимум предприемаческият сегмент в софтуерния бранш. Условията и организационните правила, които го ръководят, са оставени непроменени от десетилетия. Всъщност той е толкоз дребен сегмент от финансовите пазари, че никой, който се интересува от финансови услуги като цяло, не би счел рисковият капитал за желана дестинация за създаване на кариера.
 Какъв е привлекателният шеф за поколението Z
Какъв е привлекателният шеф за поколението Z

Тези млади " зумъри " са изцяло разнообразни от останалите, даже от милениалите

Нещата обаче последователно се трансформират. Рисковият капитал се разраства и през 2020-а година съставлява $197,7 милиарда активи, ръководени в международен мащаб. Освен това става все по-видим посредством всеобщите и обществените медии.

Преди всичко, както написа вложителят Мадждолин Уахби, " по-младите генерации се устремяват към така наречен рисков капитал, като по този метод го трансформират от вътрешната страна. И го вършат по-предприемачески от всеки път.

Макро факторите, които ще привлекат поколението Z към по-рисковия бизнес и по-конкретно към софтуерното предприемачество са във напредък от години. Първият фактор, който способства за възхода на това предприемачество, е съществуването на модели за подражателство. Моделите за подражателство би трябвало да бъдат задоволително сполучливи, с цел да въодушевяват, само че и задоволително свързани, с цел да можете да си кажете, че може да бъде следван същия път, който евентуално води до същия триумф като на този, който към този момент е съумял.

Когато Стив Джобс умря и медиите отразяваха скърбящи хора по целия свят и когато ранния живот на Марк Зукърбърг беше показан на огромния екран във кино лентата " Социалната мрежа ", това накара младежите да осъзнаят, че рисковото предприемачеството е нещо мечтано и от време на време носещо големи възвръщаемост и заплащане.
 Проучване: Милениълите и поколението Z харчат повече през днешния ден, в сравнение с преди рецесията
Проучване: Милениълите и поколението Z харчат повече през днешния ден, в сравнение с преди рецесията

Те може да изтърван влака да основат спестявания за идващите стадии от живота си

И още нещо, чувството, че и те могат да създадат нещо сходно. Днес същото се случва, въпреки и в по-малък мащаб, с рисковия капитал. Легендарни вложители като Бил Гърли и Марк Андрийсън са вдъхновявители отдавна, а по-младите като Офелия Браун, Мак Конуел или Хари Стебингс предизвикват процеса на идентификация.

Техният триумф е впечатляващ и към момента е доста сложен за сравнение, само че това кои са те и по какъв начин са влезнали в рисковия капитал кара доста хора да мислят, че и те могат да го създадат и да съумеят. Друг фактор, който вдъхва огромна вяра на младите бизнесмени, е по-широката наличност на запаси.

През последните 20 години неща като програмен продукт с отворен код и облачни калкулации доведоха до взрив на разноските за създаване на софтуерни артикули, като по този метод са привлечени и от ден на ден бизнесмени в тази област. По същия метод изобилието от просветителни запаси за бизнесмени улеснява започването на какви ли не стартъпи.

Подобна наклонност има и в рисковия капитал. Истината е, че в никакъв случай не е било по-лесно да станеш рисков вложител, от което идва и все по-големия брой на нововъзникващи мениджъри. Причините за това са многочислени. Постоянно възходяща сбирка от разнообразни принадлежности улеснява разгръщането на инфраструктура за вложение в софтуерни стартъпи.
 Spadel основава капиталов фонд за рисков капитал с 10 милиона евро
Собственикът на " Девин " основава капиталов фонд с капитал от 10 милиона евро

Компании от България също ще могат да аплайват за финансиране от него

Още един фактор, който изяснява за какво младите бизнесмени се обръщат точно към рисковия капитал, е това, че те просто имат друга позиция за живота и кариерата си. В предишното нещата бяха простички: трябваше да останете на една и съща работа за дълго време, с цел да спечелите самопризнание от сътрудници, постоянна заплата и право на по-прилична пенсия.

В наши дни сходни неща обаче принадлежат на предишното и младежите го осъзнават добре. Те знаят, че признаването от връстниците им е игра, която се играе в обществените медии, а не посредством офис политики.

И откакто от ден на ден младежи отиват в даден бранш на стопанската система, часовникът стартира да тиктака. Сферата на рисковия капитал се уголемява бързо, даже прекомерно бързо, с цел да продължи да разчита на обичайния метод. А още по-любопитното е, че все доста представители на поколението Z към този момент не считат така наречен " рисков " капитал за изключително рисков.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР