Два микробуса с 56 нелегални мигранти от Афганистан са заловени

...
Два микробуса с 56 нелегални мигранти от Афганистан са заловени
Коментари Харесай

56 мигранти заловени за 7 часа на АМ Тракия, полицай трафикант размахал служебната си карта

Два микробуса с 56 незаконни мигранти от Афганистан са хванати на автомагистрала " Тракия " единствено в границите на 7 часа, оповестиха от Районната прокуратура в Пловдив. При втория случай зад кормилото на транспортното средство е бил служител на реда. 

Около 8.30 часа в региона на 119 километър в посока София край село Бенковски е спрян бус, ръководен от 23-годишен лидер с полицейска униформа. Установено е, че водачът е чиновник на профилираните полицейски сили на Столична дирекция на вътрешните работи. Мъжът е от Перник и от три години работи в полицията. При прекъсване на буса се е е легигимирал със служебна карта, евентуално разчитайки, че по този метод ще отклони инспекцията на микробуса, коментира районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев.

Във возилото се открити 31 афганистанци на забележима възраст сред 20 и 30 години. Мъжете са в положително здравословно положение. При разпитите са показали, че са дали по 4000 турски лири (около 400 лева), с цел да бъдат превозени. Те са натоварени в региона на Бургас с ангажимента да бъдат закарани покрай Сърбия, а оттова, евентуално, да бъдат превозени с различен автомобил.

Предстои на служителя на реда да бъде повдигнато обвиняване. При разпити е изразил страдание. Униформеният е признал, че и различен път е правил транспорт на незаконни мигранти. До 31 декември м. година е бил в болнични, като е трябвало да почне работа на 6 януари.

Зам.-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев оповестиха за още един случай с незаконни мигранти. Седем часа преди задържането на служителя на реда трафикант, към 1 часа тази нощ, в същия сектор от автомагистралата, е спрян бус " Форд Транзит " с 25 незаконни афганистанци.

Шофьорът е от Харманли, 35-годишен, неосъождан. При разпита е разказал, че преди към две седмици се е срещнал с двама турски жители, които му предложили работа - да транспортира бежанци през страната против възнаграждение. На 1 януари са провели среща и се разбрали да създадат превозването на мигрантите през тази нощ. В региона на бургаско село са били натоварени 25-те мигранти в бус, нает от компания, от друго лице, не е от водача и на 120 км на " Тракия " е хванат. Посоката на мигрантите е била още веднъж към Сърбия и оттова в страна от Европейски Съюз. Договорката е била да бъдат превозени до град Сливница, където за тази услуга двамата турски жители са му заплатили през вчерашния ден сумата от 5000 лв. . След като ги преброихме, установихме, че са 4 800 лв..

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР