Два месеца след убийството на Димитър Малинов от Цалапица недоволството

...
Два месеца след убийството на Димитър Малинов от Цалапица недоволството
Коментари Харесай

За първи път след убийството на Димитър в Цалапица: Говори бабата на издирвания Рангел

Два месеца след убийството на Димитър Малинов от Цалапица недоволството продължава. Близки и другари на момчето считат, че арестуваните близнаци Борислав и Валентин, се пробват да трансферират цялата виновност на търсения Рангел Бизюрев.

За пръв път след жестокото закононарушение в „ Глас с Тина Ивайлова “ приказва дамата, която е отгледала Рангел – неговата баба.

В търсене на истината две жени-майката на Димитър Малинов и дамата, отгледала търсения за неговото ликвидиране Рангел Бизюрев, застанаха пред камерата ни и го помолиха да се съобщи.

„ Само се апелирам да е жив. Искам да му кажа да се прибере, да се съобщи, да каже истината. Може да не е негова виновността, може другите да са отговорни и да трансферират всичко на него. Ако не се прибере, той остава дезертьор за цялостен живот “, споделя бабата на Рангел Димитрия Бизюрева.

„ Обади се, аз също съм майка и знам през какъв призрачен сън минах, минавам и още ще минавам, само че желая истината. Ако ти в действителност си почтен и нямаш нищо общо, ела, дай показания, дано виновниците да си понесат наказването, тъй като те си сменят показания “, сподели Атанаска Бакалова, майка на убития Димитър.

Според близки и родственици на убитото момче Рангел е по-малко отговорен от арестуваните близнаци Борислав и Валентин Динкови. Това се удостоверява и от доказателствата събрани досега за жестокото закононарушение.

„ Искаме да помолим Рангел да се съобщи или да се обади на негов родственик, тъй като никой тук не има вяра, че той го е направил “, споделя Стилян, откарал Рангел до летището.

За последно бабата на Рангел се чува с него на 27 юли.

„ Когато разбрахме за Митко, тогава се чухме и попитах какво е станало. Той сподели: „ Бабо, недей плачи. Всичко ще се оправи “. Това беше. Повече не съм го чула. Баща му беше споделил да отиде на летището, да хване първия аероплан и да се съобщи на първия служител на реда. Рангел е нерешителен, той не може да извърши самичък такова нещо. И момчето, лека му пръст, би ли се дало на Рангел самичък да го убива. То също ще се пази “, споделя Димитрия Бизюрева.

Рангел е единственият внук на Димитрия, който е отгледала като дете. Затова дамата приканва:

„ Да се прибере, да знаем, че е жив. Естествено, в случай че е отговорен, ще понесе наказването, няма да го оправдаваме. Щом е отговорен, да си понесе наказването. Както и татко му сподели и в пандиза да влезе, да знаем, че е тук в България, че е жив “.

След случая Димитрия и брачният партньор ѝ не смеят да излязат от вкъщи си.

„ Страх ни е, първия път пристигнаха пред нас, от този момент не смеем да излезем. Те ни нарекоха убийци. Ние с дядото не сме убийци “, споделя дамата.

Бабата описа за последните си срещи с внука си Рангел.

„ Прибра се на 20-ти може би към 00:30 или 1:00 ч. и сподели: „ Бабо лягам, желая да ме събудиш в 4:00 ч., че ще отивам на море “. Стегна си багажа, станах да го изпратя, нищо не видях и не разбрах. После го видях на 23-ти вечерта, отново към 1:00 ч. си пристигна. Обадих му се: „ Рангелчо, на следващия ден си заминаваш, няма ли да си дойдеш да се забележим “. Дойде си, отново легна и ми сподели да го събудя, че щели да го вземат в 3:00 ч. да го карат до летището. Най-спокойно си подготви багажа и си потегли. Нищо не съм схванала да е станало, да е разтревожен. Нито татко му, нито аз, никой не разбра нищо “, показа Димитрия.

По думите ѝ билетът на Рангел е бил двупосочен.

„ Всеки приказва, че Рангел се бил заканвал на Митко, само че никой не споделя за какво. Близнакът ми говореше в очите и ме лъжеше. После качва фотография, че е съпричастен с издирването на Митко, обикаля с останалите другари на Митко да го търси, макар че знае къде го е заровил. Затова желаеме Рангел да пристигна и да се разбере истината “, споделя майката на Митко.

„ Много другари се свързаха с нас и споделиха, че той не е кадърен на такава свирепост, че е бил разговорлив, само че да извърши такова грубо безчовечие по отношение на Митко, няма по какъв начин да се случи “, добавя майката на убитото момче.

Снощи на следващия митинг след гибелта на Митко и приятелите, и околните му приканиха Рангел да се съобщи и да каже истината. Протестиращите отидоха и до дома на близнаците Валентин и Борислав и скандираха „ Убийци “. Те упорстват всички отговорни да получат обективни санкции.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР