Два месеца след убийството на Димитър Малинов от Цалапица недоволството

...
Два месеца след убийството на Димитър Малинов от Цалапица недоволството
Коментари Харесай

Бабата на издирвания за убийството в Цалапица: Моля се само да е жив

Два месеца след убийството на Димитър Малинов от Цалапица недоволството продължава. Близки и другари на момчето упорстват всички отговорни да получат обективни санкции. Те считат, че арестуваните за убийството на Митко- близнаците Борислав и Валентин се пробват да трансферират цялата виновност на търсения Рангел Бизюрев. За пръв път след жестокото закононарушение приказва дамата, която го е отгледала - бабата на Рангел, написа.
Прочетете още


„ Моля се единствено да е жив. Аз единствено желая да му кажа да се прибере. Ако може да се прибере. Да се съобщи, да каже истината каква е. Може да не е виновността негова, може другите да са отговорни и да трансферират всичко на него. Ако не се прибере, той остава дезертьор за цялостен живот. “, споделя бабата на Рангел- Димитрия Бизюрева.



„ Обади се! Аз също съм майка, и знам през какъв призрачен сън минах, минавам и още ще минавам, само че желая истината. “ Така майката на Митко -Атанаска Бакалова прикани търсения за убийството на сина й да се съобщи.

Според близки и родственици на убитото момче, Рангел е по-малко отговорен от арестуваните за убийството -близнаците Борислав и Валентин Динкови. Това се удостоверява и от доказателствата събрани досега за жестокото закононарушение.



„ Искаме да помолим Рангел да се съобщи или да се обади на негов родственик, тъй като никой тук не има вяра, че той го е направил “., сподели Стилиян Дзивков, мъжът закарал Рангел до летището.

В търсене на истината  две жени-майката на Димитър Малинов и дамата отгледала търсения за неговото убийство-Рангел Бизюрев, застанаха пред камерата ни и го помолиха да се съобщи.

„ Виждаш с баба ти сме. С татко ти сме разговаряли. Искаме истината Не желаеме почтен човек да влезне в пандиза, в случай че ти в действителност си почтен. Ела, дай показания, дано виновниците да си понесат наказването, такова каквото им се поставя. Защото те си сменят показания. Те да заравят на различен човек грешката- Абсурд! Те да си оронват престижа на цялото семейство, поради някой различен. Всеки приказва, че Рангел се бил заканвал на Митко. Ама никой не споделя за какво. Кой отиде да каже на Рангел, че Митко приказва нещо за него? Близнакът Борислав  в очите ме гледаше и ме лъжеше. После качва фотография, че е съпричастен в издирването на Митко, обикаля на 22-ри и 23-ти юли с на Митко приятелите да го търси. При това, че знае къде го е заровил. Затова желаеме Рангел да пристигна и да се разбере истината. Много  другари се свързаха с нас и споделиха, че той не е кадърен на такава свирепост. Че, той е бил разговорлив, само че да извърши такова грубо безчовечие по отношение на Митко, да бъде толкоз грубо пребит, няма по какъв начин да се случи. Възможно е да е застрашен и по тази причина да се крие. Нека да се свърже с околните му. “, сподели Атанаска Бакалова.



Близките на Рангел нямат връзка с него от 27 юли, три дни откакто се е прибрал в Германия.

-„ Вие чухте ли се, когато отпътува за Германия?

-На 27-ми се чухме, когато разбрахме за …Лека му пръст на момченцето -Митко! Тогава се чухме и попитах, какво е станало. Той сподели: Бабо, недей плачи. Всичко ще се оправи. Това беше. Повече не съм го чула.

-Баща му чул ли се е с него? И той същият ден е приказвал с него. Баща му, му беше споделил, да отиде на летището, да хване първия аероплан и да се съобщи на първия служител на реда.

 И той какво му  е споделил?

-Нищо не му е споделил. Татко, скоро няма да се чуем. Това е.

-Какво желаете да му кажете на него?

Аз единствено желая да му кажа да се прибере. Ако може да се прибере, да се съобщи. Да каже истината каква е. Може да не е виновността негова. Може другите да са отговорни и да трансферират всичко на него. Ако не се прибере, той остава дезертьор за цялостен живот. А, те ще излязат почтени.

-Вие познавате внука си, той би ли могъл да извърши самичък такова грубо закононарушение?

-Не, никога. Рангел е нерешителен, той не може да извърши самичък такова нещо. И момчето, би ли се дало на Рангел самичък да го убива, и да го трепе. То също ще се пази, няма да се даде? Да се прибере. Да знаем, че е жив.



-Ако е отговорен?

-Ами, естествено, в случай че е отговорен, ще понесе наказването, няма да го оправдаваме. Щом е отговорен, да си понесе наказването.

-Не смеете да излезете? От боязън или от позор?

- От боязън. Те ни нарекоха убийци… Ние с дядото не сме убийци.

-Това ви е единственият внук, който сте отгледали от дете? --Да.

-Ако можете да беседват с него, какво ще му кажете? Ще го по питате ли какво се е случило?

-Той надали ще ми каже на мен какво се е случило, само че ще го помоля да се прибере, да знам че е тук. Както и татко му сподели и в пандиза да влезе, да знаем, че е тук. Да знаем, че е в България, че е жив.

-Какво се случи тогава на 20-ти юли, преди той да замине за морето през нощта? Кога се прибра? Как го видяхте?

Прибра се може би към 00.30 или 1.00 часа да е било. Дойде си, сподели: „ Бабо лягам, желая да ме събудиш в 4.00 часа, че ще отивам на море. “ Стегна си багаж нещо, станах да го изпратя. Нищо не видях, нищо не разбрах.

-И след това по кое време го видяхте отново?

-После го видях на 23-ти вечерта, отново към 1.00 часа си пристигна. Обадих му се: “Рангелчо, айде бе! Утре си заминаваш, няма ли да си дойдеш да се забележим? Бабо, ще се прибера и ще се забележим. “ Дойде си отново легна и ми сподели да го събудя, че щели да го вземат в 3.00 часа да го карат до летището да пътуват.

-Нещо разтревожен да е бил?

-Не. Нищо не разбрах. Най-спокойно си стегна  багажа и си потегли. Нищо не съм схванала да е станало, да е разтревожен. Нещо мотив да има, да разберем, че има нещо. Нито татко му, нито аз, никой не разбра нищо.

-Той с двупосочен билет ли беше?

-Билетът беше двупосочен. С връщане назад. Знаеш ли по какъв начин съм го чакала10 дни.  Бабо ще си дойда на 10-ти. Нямаш си на визия по какъв начин съм го чакала да си пристигна. Да се прибере, тъй като доста ми липсва…

Снощи на следващия митинг след гибелта на Митко приятелите и околните му също приканиха Рангел да се съобщи и да каже истината! Протестиращите отидоха и до дома на близнаците Валентин и Борислав.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР