Два месеца след получилия силен медиен отзвук арест на укриващия

...
Два месеца след получилия силен медиен отзвук арест на укриващия
Коментари Харесай

В памет на жертвите на мафията: 50 000 излязоха на протест в Милано

Два месеца след получилия мощен медиен отзив арест на укриващия се мафиот Матео Месина Денаро към 50 000 души излязоха през вчерашния ден на проява в Милано в памет на жертвите на мафията, съобщи Франс прес.

Сред множеството, събрало се пред Миланската катедрала по случай националния ден на жертвите на мафията, имаше стотици техни близки. Много тези хора носеха фотоси на роднините си.

" В края на месеца ще се навършат 28 години, а ние към момента чакаме истината ", споделя за Агенция Франс Прес 50-годишният Паоло Марконе, чийто татко е погубен през 1995 година от мафията във Фоджа, в южния район Пулия, написа Българска телеграфна агенция.

Франческо Марконе, локален държавен чиновник, бил убит в тил, до момента в който се прибирал вкъщи. Дъщеря му намерила тялото му на стълбите на фамилната къща. Синът му счита, че научил нещо, което не е трябвало да узнава. " Тези дни са нужни, с цел да запазим спомените живи и в това време да желаяме правдивост и истина... Никога не губим вяра ", разяснява той.

Петдесет и две годишната Елизабета ди Катерина взе участие в демонстрацията в памет на своя шурей Рикардо Анджело, който е погубен на 21 години при засада на неаполитанската мафия Камора край Казерта. Убиецът е хванат и умира в пандиза, само че " ние желаеме правдивост и истина за всички фамилии, които към момента чакат ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР