Два месеца след несполучливият опит на МВР, НАП, митници и

...
Два месеца след несполучливият опит на МВР, НАП, митници и
Коментари Харесай

Забавя, но не забравя. КЗК глоби Хиполенд за 124.5 хил. лв. |

Два месеца след несполучливият опит на Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите, митници и Държавната организация по метрология да респектират веригата за детски играчки " Хиполенд " откакто притежателя на компанията Мариан Колев одкрепо на антиправителствените митинги, ръководещите съумяха да ударят по компанията,

В петък Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е наложила санкция от 124.5 хиляди лева на " Хиполенд " за нелоялна конкуренция. Според регулатора интернет акция за промоция на артикули на Lego от началото на годината е довела до нелоялна конкуренция. Според Комисия за защита на конкуренцията от " Хиполенд " основали подвеждане измежду потребителите, че в случай че продуктите са изчерпани онлайн, то ще могат да ги намерят в магазина и по този метод " един път останали с убеждението, че при неспособност да закупят стремежи от тях артикул в онлайн магазина на ответното сдружение, биха могли да закупят същия в някои от магазините в цяла България, потребителите биха се насочили към някои от комерсиалните обекти и при установена липса на търсения от тях артикул, изключително поради обстоятелството, че не всеки промоционален подобен е разполагаем във всеки търговски обект, да закупят различен. "

" Един " инцидентен " човек отишъл да си купи в магазина шест типа Lego в промоция, имало единствено пет. В други магазини го имало и шестия, само че той не бил задължен да ги обикаля. Почувствал се ощетен и сезирал не Комисията за отбрана на потребителите, а Комисията за защита на конкуренцията. Тя се самосезира и стартира следващото произвеждане.

" Така се работи в Комисия за защита на конкуренцията. На някого, който желае да купи ЧЕЗ или Нова телевизия, му се отхвърля с безумни причини, само че на различен не се отхвърля ", разяснява през лятото притежателят на " Хиполенд " Мариан Колев пред " Дойче Веле ".

Мариан Колев и чиновниците му бяха участници в антиправителствените митинги от самото им начало. В обществена позиция той описа по какъв начин чиновниците на Министерство на вътрешните работи употребяват сълзотворен газ против сина му без да има причина за това. Малко след тази позиция страната вкара четири контролни институции във компанията. След вълна от публично отвращение Министерство на вътрешните работи взеха решение да прекратят инспекцията, която, съгласно тях, била формирана на инцидентен принцип.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР