Два месеца след като задигната АТВ-то на известния бански бизнесмен

...
Два месеца след като задигната АТВ-то на известния бански бизнесмен
Коментари Харесай

Нанесоха нов удар на известния бизнесмен от Банско Георги Бенин

Два месеца откакто отмъкната АТВ-то на известния бански предприемач Георги Бенин, възпламениха джипа му Toyota Land Cruiser. Возилото пламнало към 4.00 часа през вчерашния ден. То било паркиран на метри от фамилния хотел на Бенин, на ул. „ Мингьо Тодев “ в Банско. Съседка първа видяла горящото возило. Тя чула два поредни гърмежа от улицата, посочила се да види какво става и видяла горящата кола. Секунди по-късно се присъединила алармата на автомобила и излязъл притежателят й, както и доста съседи. Незабавно е подаден сигнал на тел. 112, до идване на пожарния екип хората почнали сами да гасят горящия автомобил, като го обливали с вода с маркучи и кофи. Когато огнеборците пристигнали, огънят бил съвсем изцяло сподавен, оповестява struma.bg.

Зад запаления автомобил са били паркирани други две коли. Те са преместени в точния момент от притежателите и не са наранени от пламъците. Джипът обаче е с тотални вреди – двигателният отсек е изцяло изгорен, предните гуми и страничните огледала също. От високата температура е счупено и предното стъкло. Часове след огнения пъкъл на мястото, където е била паркирана колата, към момента личаха следи от пожара, макар че незабавно след привършване на огледа хората усърдно са почистили.

Собственикът Георги Бенин недоумява кой и за какво е подхванал тези наказателни акции против него. „ Аз си мисля, че нямам врагове, с никого не съм се карал, не знам от кое място идва това. Мисля, че съм честен човек и на всеки в Банско оказвам помощ с каквото мога, а това е към този момент втори случай на посягане против мен. Нямам отговорности към никого, бизнесът ми е законен, просто не знам какви са тези наказателни акции против мен. Ако съм сбъркал пред някого с нещо, това не е решение”, сподели Георги Бенин.

Той показа, че този път, за разлика от кражбата на АТВ-то, камерите, инсталирани на фамилния им хотел, не са снимали причинителите. Според него подпалвачите знаят къде са инсталирани камерите и какъв е обсегът им. Няма вяра обаче, че причинителите ще бъдат открити.

За благополучие при пожара няма потърпевши хора, няма нанесени вреди и на прилежащи здания, защото джипът е бил паркиран до незастроен имот. Съседи споделиха, че единствено с помощта на това, че пламъците са видяни още в самото начало, не са наранени другите два автомобила, които са били паркирани в един ред с опожарения.

Тойотата е закарана в двора на РУП – Банско. По случая към момента се работи, формирано е досъдебно произвеждане.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР