Два месеца след като встъпи в третия си мандат премиерът

...
Два месеца след като встъпи в третия си мандат премиерът
Коментари Харесай

Борисов ще прати "папката на Герджиков" в прокуратурата

Два месеца откакто встъпи в третия си мандат министър председателят Бойко Борисов изрази подготвеност да изпрати в прокуратурата досието с нарушавания при предходното му ръководство, които откри служебният министър председател Огнян Герджиков.

Това се схваща от стенограмата от държавното съвещание, оповестена на уеб страницата на Министерския съвет. " Въпросната директория, за която се твърди, че ми е оставена от премиера Герджиков, през днешния ден я адресирам съответно на основния прокурор, тъй като аз не съм проверяващ орган и не ми е работа да се занимавам с това. Ако има нарушавания, виновниците да си понесат наказването. Така че, както ми е оставена, по този начин ще бъде препратена по надлежния длъжностен ред, " споделя министър председателят.

След встъпването си в служба Герджиков разпореди проверки във всички министерства и приготви " рекомендации към идващия постоянен кабинет по отношение на разнообразни проблеми и сфери ". Непосредствено преди сдаването на властта загатна за директория до Борисов, като посочи, че наличието й е " на първо място положителни хрумвания и молби, които получавах от разнообразни райони ". Преди дни в изявление за Би Ти Ви той беше по-конкретен като сподели, че в досието пишело не най-хубавите неща за някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи, а в този момент началник на организация " Митници " Георги Костов.

След него и президентът Румен Радев обществено попита дали Борисов е чел досието на Герджиков.

От текста на стенограмата се вижда, че Борисов заговаря за досието откакто боен министър Красимир Каракачанов официално рапортува предложение до президента Радев да издаде декрет за промени в длъжностите, изискващи висше офицерско звание.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР