Два месеца, след като Пловдивският апелативен съд върна делото за

...
Два месеца, след като Пловдивският апелативен съд върна делото за
Коментари Харесай

Втори опит на прокуратурата да изправи Лютви Местан пред съда за сблъсъка със загинало бебе

Два месеца, откакто Пловдивският апелативен съд върна делото за злополуката с присъединяване на Лютви Местан поради основни нарушавания на процесуалните правила, Окръжната прокуратура в Кърджали прави нов опит да изправи водача на ДОСТ пред магистратите.
Още по тематиката
Днес новият обвинителен акт е импортиран в Окръжния съд в Кърджали, като обвинени са Лютви Местан и Юсеин Ахмед - за причиняване на пътнотранспортно произшествие, осъществено при изискванията на без значение съпричиняване.

Ахмед е предаден на съд за това, че на 14 април 2019 година, на Главен път I-5, на кръстовището на Главен път I-5 и път за с. Загорско, обл. Кърджали, при ръководство на лек автомобил, марка БМВ 318, с кърджалийска регистрация, е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата по Закона за придвижване по пътищата и Правилника за използване на Закона за придвижване по пътищата, като самичък и в изискванията на без значение съпричиняване с Лютви Местан, лидер на лек автомобил " Фолксваген Фаетон " с пловдивска регистрация, направил пътнотранспортно произшествие, като не се движел допустимо най-вдясно в платното за придвижване, не понижил скоростта и при положение на нужда не спрял, когато е зародила заплаха за придвижването.

Юсеин Ахмед се е движел със скорост над нормативно позволената от 90 км/ч , за сектора, навлязъл върху остров с налична пътна маркировка и не обезпечил всички условия за безвредното транспортиране на 6-месечната му дъщеричка, като не й сложил предпазните колани на системата за обезопасяване на деца в колата, която не била инсталирана с триточков колан за задната седалка, вследствие на което по несъобразителност предизвикал гибелта на бебето.

Според прокуратурата, Лютви Местан също е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата по Закона за придвижване по пътищата и Правилника за използване на Закона за придвижване по пътищата, като при подхождане към кръстовището с Главен път I-5, идвайки от път без преимущество, извършвайки маневра завиване наляво и нахлуване на път с преимущество, не се съобразил с пътен знак Б2, не се съобразил с идващия по пътя с преимущество към кръстовището лек автомобил БМВ, не го пропуснал, вследствие на което по несъобразителност предизвикал гибелта на момиченцето, пътуващо в другия лек автомобил.

Делото за пътнотранспортното произшествие е следено от екип от прокурори от Окръжна прокуратура - Кърджали, като следствието е осъществено от екип следователи от Кърджали.

Предстои Окръжен съд - Кърджали да насрочи делото в разпоредително съвещание в двумесечен период.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР