Два месеца преди Коледно-новогодишните празници хотелите и къщите за гости

...
Два месеца преди Коледно-новогодишните празници хотелите и къщите за гости
Коментари Харесай

Зимните ни курорти вече са резервирани за Коледа и Нова...

Два месеца преди Коледно-новогодишните празници хотелите и къщите за посетители в Сапарева баня към този момент са резервирани. Дестинацията е желана за отмора, поради топлите минерални извори. В планинския курорт Чепеларе 90% от легловата база също към този момент е заета.

В полите на Рила планина Нова година ще посрещнат най-вече посетители от столицата. Повечето от хората към този момент са платили почивките си като са се възползвали от 30-процентното понижение. В едно от вилните селища за три дни със закуска едно семейство с деца ще изхарчи към 350 лв..

Много от хората се ориентират рано и още след лятната отмора стартират да изследват офертите за празниците.

В хотелите цените са по-високи. Тридневен пакет със закуска и вечеря излиза към 310 лв. на човек. В цената влиза и прилагане на СПА център и джакузи.

Голям е ползата към Сапарева баня. Освен поради минералната вода, туристите идват тук да карат ски и сноуборд в близкото курортно населено място Паничище. Хотелиерите акцентират, че курортът към момента не е прекомерно известен като Банско, да вземем за пример, и ситуацията е доста спокойна.

Намаления за ранни резервации в Сапарева баня ще има до края на октомври. Хотелиерите хвалят, че още от в този момент хората са почнали да питат даже за Великден.

От локалното съдружие на хотелиерите и ресторантьорите в Чепеларе акцентират, че са насочени главно към българските туристи. Всеки хотел или къща има самостоятелна оферта. Туристите могат да намерят кревати от 20 лв. до 50 лв. със закуска.

Основен плюс на Чепеларе е опцията за отмора в съвсем домашна конюнктура, съчетана с карането на ски на пистата Мечи чал. Предлагат и разходки със снегоходки и зимни колелета.

За Коледа община Чепеларе ще изненада туристите с концерт на самодейните сформира. А за Нова година всеки хотелиер към този момент приготвя специфична стратегия и вкусно меню за гостите си./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР