Два месеца преди България да председателства Съвета на Европейския съюз

...
Два месеца преди България да председателства Съвета на Европейския съюз
Коментари Харесай

За европредседателството София ще има карта и сайт на градския транспорт на английски език

Два месеца преди България да ръководи Съвета на Европейския съюз (ЕС) на спирките на градския превоз в София ще бъдат сложени карти с цялата транспортна мрежа на български и на британски език. Прототипът, който събира в себе си линиите и спирките на автобусния, тролейбусния и трамвайния превоз, както и на метрото, е създаден от геодезиста Стоян Стоянов и е закупен от Центъра за градска подвижност.

Картата е направена на български език, а изработването й лишава към четири месеца. Ползвана е информация за линиите и спирките на градския превоз от разнообразни интернет източници. Според специалисти от Центъра за градска подвижност картата е направена сносно. Стоянов описа пред " Дневник ", че има опит с сходни карти за Пловдив и за един съветски град. Идеята му хрумнала, когато пътувал в София и видял какви са картите по спирките.

" Закупихме прототипа на картата, защото в действителност е прекрасен - включва и разнообразни забележителности. Ще употребяваме към 80% от нея; ще има информация и на британски език. Очаквам да успеем да подменим картите по спирките в столицата до края на октомври ", изясни пред " Дневник " шефът на Центъра за градска подвижност Христиан Петров. Той сподели още, че ще бъдат отпечатани и карти джобен формат.

В началото на септември Центъра за градска подвижност ще пусне и актуализирания си уебсайт, на който ще може да се ревизира на български и на британски език по какъв начин се стига от точка А до точка Б.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР