Два месеца оставихме ръководството на БДЖ да обяснява в какво

...
Два месеца оставихме ръководството на БДЖ да обяснява в какво
Коментари Харесай

БСП: Ръководството на БДЖ е ощетило държавата с 500 000 лв. за три месеца

Два месеца оставихме управлението на БДЖ да изяснява в какво положително финансово положение е, по какъв начин са понижили разноските, по какъв начин са повишили качеството на услугите. Ето по този начин работят в отбрана на публичния интерес – за три месеца, вредите за страната и българските жители е 500 000 лева Това съобщи зам.-председателят на ПГ на "БСП за България " Георги Свиленски пред публицисти в Народното събрание.

Той добави, че този случай ще бъде импортиран в прокуратурата за инспекция. Народният представител изясни, че в парламентарен надзор е задал въпрос към министъра на превоза за непозволено заплащане на електрическа сила от "БДЖ-Пътнически транспорти ", при подписан контракт при цена 75 лева MWh.

Той уточни контракта, където написа, че в тази цена не се включват цените за мрежови услуги, цена обвързване към обществото, данък и Данък добавена стойност. Свиленски сподели и фактура от 30.09.2017 година

Следващият месец, без никакъв анекс и контракт за социална поръчка, без каквито и да било учредения, цената е 94.73 лева MWh. Това е 20 лева от горната страна, платено от БДЖ, посочи зам.-председателят на ПГ на "БСП за България ".

Свиленски сподели още, че в отчет, Бойко Стоилов – шеф "Подвижен железопътен състав " през месец октомври твърди: "С употребяваната сила през месец октомври "БДЖ – Пътнически транспорти " се е обогатило безпричинно и следва да върне полученото ".

Но силата няма по какъв начин да се върне, тъй като тя е изхарчена. Затова моли да бъде позволено да се извърши това, съгласно министъра, законно заплащане, разяснява Свиленски, представен от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Социалистът акцентира, че Московски си е разрешил да наскърбява народни представители, като споделя, че те не са чели, неучили и необразовани. Предлагам му да си ревизира администрацията и тогава да насочва такива квалификации и то в пленарна зала, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР