Два месеца остават до ротацията в правителството на Продължаваме промяната-

...
Два месеца остават до ротацията в правителството на Продължаваме промяната-
Коментари Харесай

Даниел Смилов: ДПС прави опит за директно интегриране във властта, Пеевски се държи като пълноправен участник в управлението

Два месеца остават до ротацията в държавното управление на Продължаваме промяната- (ПП-ДБ) и ГЕРБ-. Дотогава, партията, без чиито гласове основните промени в Конституцията нямаше да бъдат признати ще избере собствен ръководител. Това разяснява политологът Даниел Смилов в предаването " Офанзива " по Нова нюз.

През тази седмица почетният водач на Ахмед Доган начерта пътя пред партията с двама съпредседатели и Джевдет Чакъров. 

" Не виждам вид, при който ще се стигне до това Николай Денков да продължи да бъде министър председател. Всичко зависи, обаче, от договарянията сред ПП-ДБ и ГЕРБ- “, сподели специалистът. Според него ще има промяна на министри в новия кабинет, само че тя няма да е радикална. Той е на мнение, че няма да има министри, само че партията е изиграла значима роля в конституционните промени. „ Те ще имат значима роля и при назначение на длъжности в регулаторите и в разнообразни конституционни органи “, добави Смилов. Точно поради тази роля те ще могат да договарят избрани политики, добави той.

„ се държи като пълновръстен участник в ръководството. На ГЕРБ това не им пречи “, уточни анализаторът. По думите му Чакъров постоянно е бил по високите етажи в йерархията на, само че неговото лъчение за съпредседател е пристигнало внезапно и не е демонстрация на вътрешна народна власт в партията. „ прави опит за непосредствено консолидиране във властта, само че към момента са надалеч от това “, съобщи политологът.

Смилов счита, че изборите в Съединени американски щати ще са основни. „ Ако Тръмп се върне във властта ще има отзив по целия свят “, разясни той. Политологът е на мнение, че това ще даде тласък на избрани партии в Европа и за Европейски Съюз може да настъпят сложни времена, защото Тръмп не е „ другар “ на съюза.

„ Очаква се да се оформи политическа групировка към президента Румен Радев. Той се нарежда като партийна съпротива, употребява изострен език и чакам да даде поддръжката си за партия, изразяваща сходен вид настройки “, счита Смилов.

Политологът счита, че не е правилно, че България ще одобри 6000 души мигранти. „ Ние влизаме абсолютно във водния и въздушния Шенген. Ние сме пълноправни членове, остава въпросът по кое време ще бъдат вдигнати и сухопътните ограничавания “, съобщи Смилов.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР