Два месеца и половина след назначението си, и.ф. главният прокурор

...
Два месеца и половина след назначението си, и.ф. главният прокурор
Коментари Харесай

Сарафов представи втора своя заместничка

Два месеца и половина след назначението си, и.ф. основният прокурор Борислав Сарафов показа пред състава на Върховна административна прокуратура (ВАП) и втората си заместничка - Елена Каракашева. Тя днес встъпи в служба, а Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет я утвърди на 26 юли.

„ За мен е извънреден комплимент, че Елена Каракашева одобри предлагането ми да стане част от екипа, с който ще ръководим прокуратурата, дружно с Мария Павлова. Очакват ни съществени отговорности “, съобщи основният прокурор, представен от пресцентъра си.

След подписването на акта за встъпване в служба самата Каракашева се обърна към висшите магистрати от ВАП:

„ Благодаря за високата чест, която ми оказвате да бъда част от редиците на прокуратурата. Приемам това като предизвикателство след 30 години като арбитър в правосъдната система. Надявам се да се оправяме дружно с работата, която стои пред нас. “

Кариерата й в правосъдната система е минала през всички равнища в органите на правосъдната власт - от младши арбитър в Софийски областен съд до ръководител на Районен съд-Сливница. В интервала 2017-2020 година е заместител ръководител на Софийски апелативен съд.

От 2020 година до избора й за заместител на основния прокурор при ВАП е арбитър в Наказателна гилдия на Върховния касационен съд, оповестяват през днешния ден от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

Както е известно, от встъпването си до момента Сарафов имаше дамо една заместничка - някогашната правосъдна министърка и зам.-министърка Мария Павлова.

Иван Гешев имаше петима заместници.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР