Два медала - един златен и един сребърен, спечелиха Иво

...
Два медала - един златен и един сребърен, спечелиха Иво
Коментари Харесай

Златен и сребърен медал за Иво и Мартин Балабанови на турнира "Академик"

Два медала - един златен и един сребърен, завоюваха Иво и Мартин Балабанови (СКЛА Атлет - Мездра) в първото съревнование от спортния календар за 2024 година на Българската федерация лека атлетика (БФЛА) - 53-ия Международен шампионат " Академик ”, който се организира на 13 януари в зала " Фестивална " в София. Личен треньор на двамата братя е Йоло Николов.
 
 Иво Балабанов Иво Балабанов Източник: Atletikabg.com
Иво Балабанов беше без конкуренция на 3000 м. 26-годишният спортист от Благоевград пробяга дистанцията за 8:12.26 мин., което е с 14.43 секунди по-слабо от неговото персонално достижение в тази дисциплинираност в зала, записано на 11 февруари 2023 година на шампионата Boston University David Hemery Valentine Invitational в Бостън, Масачузетс, Съединени американски щати.
 
Втори, на цели 18.44 секунди след Иво, приключи Стоян Владков (СК Етър Атлетик - Велико Търново) с 8:30.70 мин. (PB), а трети - Николай Първанов (СКЛА Хермес 2022 - Благоевград) с 8:35.00 мин.
 
 Златен и сребърен орден за Иво и Мартин Балабанови (СКЛА Атлет - Мездра) на шампионата Златен и сребърен орден за Иво и Мартин Балабанови (СКЛА Атлет - Мездра) на шампионата " Академик “ " Източник: Atletikabg.com
Много положително тичане на 800 м направи 21-годишният Мартин Балабанов, който финишира втори с време 1:52.67 мин. Това е негово персонално достижение (PB) в тази дисциплинираност в зала, което е с 20 стотни по-добро от досегашния му върхов резултат от миналогодишния Национален шампионат в зала за мъже и дами.
 
Победител на 800 м стана Иван Минков Иванов (СК Юниверсал - София) също с персонално достижение в тази дисциплинираност - 1:50.17 мин., а трети се подреди Георгий Можейко (КЛА Локомотив - Дряново) още веднъж с персонален връх - 1:54.93 мин.
 
 Мартин Балабанов Мартин Балабанов Източник: Atletikabg.com
Освен медали, Иван Иванов и Иво Балабанов получиха и парични награди, надлежно от 1000 лева и от 500 лева, за своите резултатите в шампионата. Наградите са учредени в памет на известния треньор от близкото минало в междинните и дългите бягания Мануш Димитров, който умря през 2013 година на 79-годишна възраст.
 
Следващото съревнование от спортния календар на БФЛА е Националния шампионат за юноши и девойки под 20 година в зала, който е на 20 и 21 януари още веднъж в столицата.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР