Два мъртви делфина са открити в контейнер за отпадъци в

...
Два мъртви делфина са открити в контейнер за отпадъци в
Коментари Харесай

Откриха разфасовани делфини в контейнер за боклук до бургаско училище

Два мъртви делфина са открити в резервоар за боклуци наоколо до ОУ " П. Яворов " в бургаския комплекс " Лазур ". По случая е известена Окръжната прокуратура за изговаряне по подготвеност за съществуване на осъществено престъплени, оповестиха от Регионалната ревизия по околната среда и водите в Бургас.
Още по темата
Вчера на " Зеления телефон " на Инспекцията постъпи сигнал за открити мъртви делфини в резервоар наоколо до ОУ " П. Яворов ", ж. к. Лазур в Бургас. На място е осъществена инспекция взаимно със чиновници на Пето районно управление (на МВР) и представители на Областната дирекция по сигурност на храните (ОДБХ).

Установено е, че двата мъртви екземпляра са от типа муткур или морска свиня (Phocoena phocoena) - предпазен тип по Закона за биологичното многообразие. Взети са биометрични данни. Единият образец е мъжки с дължина на тялото 92 см, а другият - женски с дължина на тялото 91 см. По телата и на двата индивида има надлъжни сечения в гръбната област с дължина над 60 см, със непокътнати гръбни перки. И при двете тела са открити изчезнали рибици или котлети (Musculus longissimus dorsi), a по гръдните перки на мъжкия образец личат следи от мрежа.

Трите типа черноморски делфини - елементарен делфин, муткур и афала, са предпазени типове и са включени в Приложение 3 на Закона за биологичното многообразие, който не разрешава обезпокояване, гонене, хващане, изтребване, както и вземането на открити мъртви екземпляри.

Причинена свирепост или съзнателно умъртвяване на гръбначни животни се преследва по Наказателния кодекс. При човешка интервенция, довела до гибелта на морски бозайник от защит
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР