Два мача от 1/8-финалите за Купата на България ще се

...
Два мача от 1/8-финалите за Купата на България ще се
Коментари Харесай

Славия и ЦСКА се готвят за нов здрав сблъсък на 1/8-финалите за Купата

Два мача от 1/8-финалите за Купата на България ще се изиграят през днешния ден. От 14:00 часа Арда приема Ловеч, а от 17:30 е дуелът Славия - ЦСКА.


Четири дни по-късно двата столични отбора още веднъж се изправят един против различен на стадион „ Александър Шаламанов “. В петък дуелът им за състезание приключи 1:1, откакто „ алените “ поведоха в 67-ата минута, само че „ белите “ изравниха в 86-ата. Същият бе резултатът сред двата отбора и по-рано през сезона.

Дотук в шампионата двата тима отстраниха по един конкурент от Втора лига. Славия се оправи с 4:1 в гостуването си на Янтра Габрово, въпреки че имаше моменти, в които за „ белите “ не бе по никакъв начин елементарно на терена. ЦСКА пък мина без особени компликации през Черноморец Балчик и класическото 3:0 на красивия стадион в крайбрежния град.

Тези победи са част от една мощна серия и на двата тима. Славия е без загуба във към този момент пет поредни срещи, като завоюва в четири от тях, а включително попада и триумф над Лудогорец в Разград. Равенството в петък пък постави завършек на поредност от пет следващи триумфа за ЦСКА. Тимът обаче остава непобеден от 13 август насам или тъкмо 17 срещи.

Под управлението на Загорчич Славия подвигна оборотите и освен записва положителни резултати, а и играе добре. В реалност, „ белите “ бяха по-опасният тим преди дни и изцяло справедливо съумяха да пресечен серията от осем следващи победи на ЦСКА като посетител. На този стадий и като хазаин „ белите “ не отстъпват пред водача в Първа лига и в сходен осминафинал няма да се предадат. И двете срещи от съперничеството през сезона предложиха атакуващ футбол, което е причина, че това ще е по този начин и през днешния ден.

Само един всред Арда и Литекс ще продължи напред. Шансовете на гостите са минимални. Този път те не могат да разчитат даже на домакинския фактор, само че най-малко са тимът, който се намира в по-добра краткотрайна форма.

В предходната фаза Арда не срещна никакви компликации в гостуването си на Септември Тервел, при триумф с 4:0. Литекс пък сътвори най-голямата сензация досега в шампионата. Ловчанлии посрещнаха тогавашния водач в Първа лига Черно море. С положителни дейности в отбрана и гол на Виктор Василев в 68-ата минута те съумяха да отстраняват елитния отбор. В първия кръг те се оправиха и със Светкавица след 4:1 като посетител.

Пълната стратегия на мачовете от 1/8-финалите за Купата:

Вторник

14:00 ч, Арда - Литекс

17:30 ч, Славия - ЦСКА

Сряда

14:30 ч, Хебър - Левски

17:30 ч, Лудогорец - Локомотив Пд

Четвъртък

14:30 ч, ФК ЦСКА 1948 - Берое

17:30 ч, Етър - Ботев Пловдив

От 18 ноември

Локомотив София - Спартак Варна 1:4 след дузпи (0:0)

Пирин Благоевград - Ботев Враца 2:1 измежду прод. (1:1). /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР