Два живота бяха спасени при съвместна операция между българския модул

...
Два живота бяха спасени при съвместна операция между българския модул
Коментари Харесай

Български пожарникари спасиха 4-годишно дете и възрастен мъж под руините в Бесни

Два живота бяха избавени при взаимна интервенция сред българския модул за търсене и избавяне и локални екипи.

" Участвахме в спасяването на 4-годишно дете и на възрастен мъж. Днес беше сполучлив ден за нас ", заяви пожарникарят основен контрольор Калоян Дончев от българския избавителен модул в Турция, който се намира в региона на град Бесни.

Той добави, че лекарят в екипа им е съветвал спасяването на живота на още един човек. Доктор Йолов директно е взел участие в комплицирана хирургична и животоспасяваща намеса. Благодарение на неговите дейности, потърпевшият е получил втори късмет да оцелее.

Главен контрольор Дончев счита, че към момента има късмет да бъдат избавени хора, останали под срутени от земетресението здания

" Има още късмет и то значителен късмет. Планирано е да останем към 10 дни. Ако се наложи, можем да остане и повече. Не е елементарно, само че в последна сметка пристигнали сме тук да помогнем и това е главната ни цел, тъй че даваме всичко от себе си ", сподели Дончев по БНР.

Всички дейности на българските пожарникари и спасители се координират с представители на локалната власт.

Общо 78 чиновници на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " са на територията на Турция сега и са построили своя лагер на стадиона в Бесни, оповестиха от " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

Екип от 22-ма спасители, измежду които е и доктор от Медицинския институт на вътрешното министерство, са взели участие през днешния ден в избавителни действия в региона. Всички дейности на българските пожарникари и спасители се координират с представители на локалната власт.



В помощ на първия екип през днешния ден отпътуват още 20 доброволци, които ще летят с турските авиолинии.

Екипите на Българския Червен кръст, взаимно с екипа на Дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " към Столична община, работят в региона на град Адана. До момента те са правили действия по търсене и избавяне на три места.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР