Два ирански филма на Берлинале разкриват мъченията, преживени от политическите

...
Два ирански филма на Берлинале разкриват мъченията, преживени от политическите
Коментари Харесай

Берлинале: Ирански филми разказват ужасяващите мъчения на политически затворници

Два ирански кино лентата на Берлинале разкриват мъченията, претърпени от политическите пандизчии, съобщи Ройтерс. 

Филмът  " Където няма Бог "  ( " Where God is Not " ) на режисьор Мехран Тамадон споделя за мъченията, претърпени от политическите пандизчии в Иран. Тамадон е интервюирал хора, излежавали присъди.

Two entries by Iranian filmmaker Mehran Tamadon, premiering at, expose torture in Iranian prisoners. In “Where God Is Not ”, interviewees relive the horrors of their incarceration.
— UANI (@UANI)
" Това се случва в този миг. Сигурен съм, че довечера някой бива изтезаван ", сподели режисьорът пред Ройтерс.

Филмът е сниман в Париж, където живее Тамадон. Тримата някогашни пандизчии са интервюирани в особено конструирани копия на килии и стаи за разпити, направени от дърво. Един от интервюираните споделя, че е управлявал компания за видеотехника чартърен, преди да бъде упрекнат в шпионаж. Бившият пандизчия споделя елементи за претърпените от него мъчения.

Бивша затворничка споделя през сълзи по какъв начин е била бита в пандиза. Журналистът Тагхи Рахмани, който е бил неведнъж задържан, споделя по какъв начин е запазил здравия си разсъдък, до момента в който е бил затворен в тясна килия. 

Документалният " Където няма Бог " е част от фокуса на Берлинале върху протичащото се в Иран. 

Премиерата на другият филм на Тамадон  -  " Моят максимален зложелател "  ( " My Worst Enemy " ), е във вторник. Режисьорът е обърнал функциите в документалната продукция, искайки трима ирански политически бежанци да го разпитват по метода, който се употребява в Иран. Според Тамадон този филм потапя феновете в света на изтезанията. 

Режисьорката Селин Сонг, която е канадка от корейски генезис, живееща в Ню Йорк, очарова рецензията с първия си филм, който се обрисува като един от любимците за Златна мечка, заяви Агенция Франс Прес.  " Минали животи "  ( " Past Lives " ) споделя история, която е въодушевена от живота на Сонг. Нюйоркска писателка от корейски генезис, омъжена за публицист, среща собствен другар от детството. " Размишлявах за метода, по който построяваме връзки, траещи десетилетия ", показа режисьорката пред Агенция Франс Прес. " Минали животи " демонстрира по какъв начин възприятията се придвижват във времето. Героите взимат решение да се грижат един за различен и да се почитат взаимно, добавя Сонг. 

Trailer tomorrow for Celine Song’s PAST LIVES starring Greta Lee, Teo Yoo, and John Magaro
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР