Два интервала след точката вече ще се маркират като грешка

...
Два интервала след точката вече ще се маркират като грешка
Коментари Харесай

Microsoft реши „вековен” спор в Word


Два интервала след точката към този момент ще се маркират като неточност в текстовия редактор Word
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft постави точка на огромен спор, като зае страната на всички, които имат вяра, че е вярно да се оставя един празен период след точката вместо два. Софтуерният колос стартира да актуализира текстовия редактор Word, с цел да подчертае два интервала след точката като неточност и да предложи промяна с един.

Наскоро Microsoft стартира да тества тази смяна с настолната версия на Word, предлагайки промяна посредством функционалността Editor на приложението, заяви. Ако към момента (странно защо) се застъпвате за два интервала след точката, ще можете да игнорирате предлагането от Word.

Функцията Editor на Word разрешава на потребителите да пренебрегват предлагането един път, да създадат смяна за един период или да изключат предложенията за стилови корекции. Microsoft към този момент е тествала смяната и се чака скоро смяната да стане налична за всички, които употребяват версията на Word за настолни компютри. Обратната връзка от потребителите е извънредно позитивна.

Дебатите към това дали да има един или два интервала след точката се подхранват още от времето на пишещата машина. Тези устройства използваха монопространствени шрифтове и оставяха еднообразно хоризонтално разстояние сред всеки знак. Тесните знаци като „ i ” имат същото пространство като необятните от рода на „ m ”, тъй че спомагателното пространство след „. ” е належащо, с цел да стане по-ясно, че изреченията са завършили.
още по тематиката
Но Word и доста други сходни приложения вършат шрифтовете пропорционални, тъй че два интервала след точката към този момент не са нужни. Това обаче не попречи борбата сред последователите на един и два интервала да бушува десетилетия.

Изследване от 2018 година като че ли даваше успеха на лагера за двата интервала, само че мнозина сложиха под въпрос изследването и явно то не бе задоволително, с цел да убеди Microsoft. Новите промени в Word се чака да станат забележими за всички консуматори през идващите месеци.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР