Два хотела в София - Novotel на булевард Цариградско шосе

...
Два хотела в София - Novotel на булевард Цариградско шосе
Коментари Харесай

Два хотела в София стават част от мащабна сделка за 442 милиона евро

Два хотела в София - Novotel на бул. " Цариградско шосе " и ibis Sofia Airport, ще бъдат част от една от огромна договорка в сектора в Европа.

Френската верига Accor разгласи проекти да придобие останалата част от акциите на полската група Orbis, в която сега държи над 50% от акциите.

Настоящата оферта е за останалите 47,13% от скъпите бумаги на компанията, които се пресмятат на почти 442 милиона евро, оповестява уеб сайтът Emerging Europe. Според информацията френският колос към този момент е подал нужните документи до регулаторите в Полша.

" Accor и Orbis построиха дълготрайно партньорство от тяхното първо съглашение, подписано преди 45 години. Като максимален акционер от 2000 година, Accor напълно поддържаше растежа на Orbis в Полша и в Централна Европа от 2014 година, където веригата се трансформира в водач ", показва основният изпълнителен шеф на френската верига Себастиан Базен.

По неговите думи новата стъпка ще разреши на компанията да развие бизнеса си в района.

Сделката се чака да бъде утвърдена и приключена при започване на 2019 година, като по-късно от Accors възнамеряват да делистнат акциите на Orbis от Варшавската фондова борса.

Orbis е учредена през 1920 година, а към днешна дата веригата е най-големият хотелски оператор в Централна и Източна Европа с портфолио от 128 хотела в 16 страни, от които с изключение на в България още в Хърватия, Чехия, Естония, Унгария, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения.

Компанията оперира под няколко марката, а измежду тях са Sofitel, Novotel, Mercure и ibis.

През 2015 година веригата подписа съглашение с Accor, с което под нейното ръководство минаха 46 хотела на френската верига в шест страни в района. Това включва и двата в София.

Междувременно през предходната седмица стана ясно, че Orbis следва да отвори първи обект от първокласната марка MGallery у нас. Той ще се намира в Пловдив и ще разполага с 60 стаи и жилища, както и със спа и уелнес зона.

 Orbis прави нов първокласен хотел в Пловдив
Orbis прави нов първокласен хотел в Пловдив

Той ще отвори порти през идната година и ще разполага с 60 стаи и жилища
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР