Два хипопотама са дали положителен резултат за COVID-19 в зоологическата

...
Два хипопотама са дали положителен резултат за COVID-19 в зоологическата
Коментари Харесай

И хипопотамите боледуват от Covid-19

Два хипопотама са дали позитивен резултат за COVID-19 в зоологическата градина в Антверпен, Белгия, като това може да е първият регистриран случай при този тип, предава Ройтерс.

Хипопотамът Имани, на 14 години, и 41-годишната Хермиен нямат други признаци с изключение на хрема, само че от зоопарка оповестиха, че двойката е сложена под карантина като защитна мярка.

" Доколкото ми е известно, това се случва за първи път при този тип. В международен мащаб вирусът е засичан най-вече при човекоподобни маймуни и котки ", съобщи ветеринарният доктор на зоологическата градина Франсис Веркаммен.

Смята се, че коронавирусът е прескочил от животно на човек и е потвърдено, че се предава от хора на животни. Домашни любимци са се заразявали след контакт със притежателите си, а в зоологическите градини са регистрирани случаи при животни като огромни котки, видри, примати и хиени.

Заболяването се е разпространявало и във ферми за норки и измежду диви животни, като да вземем за пример елени.

Зоологическата градина в Антверпен изследва аргументите за болестта. Нито един от чиновниците не е проявявал признаци на COVID-19 в последно време, нито е дал позитивна проба за вируса , оповестиха от зоопарка.
 Учен: коронавирусът евентуално идва от пазара за животни в Ухан
Учен: коронавирусът евентуално идва от пазара за животни в Ухан

Вирусът се появи за първи път в град Ухан в края на 2019 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР