Два града в западната руска Курска област са останали без

...
Два града в западната руска Курска област са останали без
Коментари Харесай

Русия усеща войната - Украйна удари ел.подстанция край Курск и остави два руски града без ток

Два града в западната съветска Курска област са останали без ток и един човек е ранен, откакто Украйна е нанесла удар тази нощ против подстанция на електроразпределението наоколо до границата, заяви Ройтерс, като цитира губернатора на региона Роман Старовойт.
 
" Един от чиновниците е получил рани от шрапнел, до момента в който е възстановявал електроподаването. Той е в централната регионална болница и лекарите му дават всички нужни грижи ", заяви губернаторът.
 
Агенция Ройтерс акцентира, че не е в положение да ревизира тази информация.
 
В същото време посланикът на Белгия в Москва бе извикан в съветското министерство на външните работи в символ на митинг против хипотетичната приложимост от Украйна на белгийски оръжия за офанзиви в Русия, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
 
Москва прикани Белгия " да не си затваря очите за все по-многобройните доказателства за поддръжката, оказвана " от Киев на въоръжени групи, " които вземат под прицел цивилни и гражданска инфраструктура в Русия ".
 
Отговорност за смъртоносните нападения напоследък в съветската Белгородска област поеха съветски партизански групи, воюващи на страната на Украйна. Киев отхвърля да е забъркан в тези офанзиви, за които споделя, че са последица от съветската инвазия на украинска територия.
 
Белгия, сходно на други европейски страни и Съединените щати, достави оръжия на Украйна под изискване да не бъдат употребявани за набези на съветска територия заради опасения от ескалация на спора, отбелязва Агенция Франс Прес.
 
В. " Вашингтон пост " писа, че проукраинските групи са проникнали в Белгородска област с военни коли, доставени на Киев от Съединените щати и Полша, и са употребявали пушки, създадени в Белгия и Чехия.
 
В понеделник белгийски медии оповестиха, че страната ще ревизира данни, че оръжие, което е доставила на Украйна за самозащита против съветското нахлуване, е било употребявано в Русия.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР